U 94. GODINI

Umrla je legendarna voditeljica Barbara Walters, pionirka televizijskog novinarstva

U svojoj pet desetljeća dugoj karijeri Walters je intervjuirajući slavne i sama postala jedna od njih, brišući granice između vijesti i svijeta showbiznisa.

Jedno od najprepoznatljivijih lica američke televizije, Barbara Walters, preminula je u petak u dobi od 93 godine. Legendarna novinarka, koja će ostati zapamćena kao prva žena koja je bila dio voditeljskog para u večernjim vijestima, umrla je mirno u svom u svom domu na Manhattanu okružena najmilijima. O njezinoj smrti izvijestio je ABC News, gdje je bila dugogodišnja voditeljica i urednica talk showa The View.

"Živjela je svoj život bez žaljenja. Bila je pionirka ne samo za novinarke, već za sve žene,” rekla je Cindi Berger, Barbarina predstavnica, u izjavi za Page Six.

image

Walters je bila najpoznatija po svojim intervjuima jedan na jedan

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

U svojoj pet desetljeća dugoj karijeri Walters je intervjuirajući slavne i sama postala jedna od njih, brišući granice između vijesti i svijeta showbiznisa. Za svoj je rad nagrađena s čak 12 Emmyja, a u emisiji The View pojavljivala se sve do 84. godine.

Walters je bila najpoznatija po svojim intervjuima jedan na jedan, u kojima je s otmjenom upornošću otkrivala privatne živote i emocionalna stanja filmskih zvijezda, šefova država i drugih važnih javnih ličnosti.

image

Bila je prva žena koja je bila dio voditeljskog para u večernjim vijestima

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Neki od njezinih istaknutih sugovornika bili su nekadašnji kubanski predsjednik Fidel Castro, britanska premijerka Margaret Thatcher, libijski vođa Moammar Gadhafi, irački vladar Saddam Hussein te svaki od američkih predsjednika sa svojim suprugama.

Linker
24. travanj 2024 08:38