teški dani

Slava ga je skupo koštala: ‘Rekli su mi da je umrlo 11 ljudi. Nisu htjeli da ja budem 12.‘

Zvijezda ‘Harryja Pottera‘ u svojim memoarima piše o raznim dogodovštinama na setu, ali i teškim borbama koje su ga pratile u ranim dvadesetima.

Britanski glumac Tom Felton nedavno je objavio svoje memoare "Iza štapića: Čarolija i kaos odrastanja čarobnjaka" u kojem je otkrio brojne detalje sa snimanja filmova o Harryju Potteru, svojem odnosu s kolegama, ali i nekim problemima s kojima se borio.

Tom je nažalost počeo piti u svojim srednjim dvadesetima kako bi "pobjegao od slave" nakon završetka snimanja popularnog serijala filmova. Glumac prije toga nije konzumirao puno alkohola, no odjednom je počeo piti nekoliko pića na dnevnoj bazi.

"Alkohol, međutim, nije bio problem. To je bio simptom. Problem je bio dublji", napisao je Felton u knjizi.

Situacija je na kraju toliko eskalirala da su njegova tadašnja djevojka, menadžer i agenti inscenirali intervenciju i rekli mu da potraži pomoć.

image

Tom Felton

PETE MARINER/AVALON/PROFIMEDIA

Otkrio je da ga je najviše opametio poziv njegovog odvjetnika koji mu je rekao da je u svojoj karijeri svjedočio sličnim situacijama. Ispričao mu je da je 11 ljudi tada umrlo od alkohola te ne želi da Tom bude dvanaesti.

Felton se nakon toga prijavio u kliniku za odvikavanje u Malibuu, ali je pobjegao od tamo u manje od 24 sata. Kasnije se prijavio u drugu kliniku, no od tamo su ga izbacili jer su ga pronašli u sobi jedne djevojke. Život mu se konačno preokrenuo kada je usvojio psa Willow i nekoliko godina kasnije otišao na rehabilitaciju pod svojim uvjetima.

image

Tom Felton na setu s kolegama iz filmova o Harryju Potteru.

WARNER BROS COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

"Sa sigurnošću mogu reći da je to bila najteža odluka koju sam morao donijeti. Ali činjenica da sam si mogao priznati kako trebam pomoć i napraviti nešto po tom pitanju, velika je stvar. Više se ne sramim reći da nisam ok. Nisam sam u takvim osjećajima. Baš kao što svi doživimo fizičko loše zdravlje u nekoj fazi našeg života, tako svi doživimo i mentalno loše zdravlje. Nema srama u tome. To nije znak slabosti", napisao je Felton.

Pritom je dodao da želi svojim primjerom potaknuti druge da potraže pomoć kroz terapiju. "Mislim da nam je svima potrebna na ovaj ili onaj način. Zašto ne bi bilo normalno otvoreno razgovarati o tome kako se osjećamo?" pita se glumac.

Linker
25. travanj 2024 00:20