teški trenuci

Selena Gomez otvorila dušu: ‘Zbog bolesti neću moći imati djecu‘

U nadolazećem dokumentarcu pjevačica otkrila kako je zbog slave i nepostizanja određenih ciljeva upala u depresiju i na kraju dobila dijagnozu koja joj je potpuno promijenila život.

Pjevačica i glumica Selena Gomez otkrila je da vjerojatno neće moći imati vlastitu djecu zbog lijekova koje uzima za liječenje bipolarnog poremećaja.

"To je vrlo velika, prisutna stvar u mojem životu", ispričala je za Rolling Stone uoči izlaska njezinog dokumentarca "My Mind and Me". Ipak, glumica vjeruje da "na koji god način joj je suđeno da ih ima, imat će ih".

Selena je otkrila da je do ove bolne spoznaje došla kada je posjetila prijateljicu koja pokušava proširiti obitelj. Nakon njihovog druženja, rasplakala se u svom automobilu.

Prema nekim istraživanjima, uzimanje nekih lijekova protiv bipolarnog poremećaja tijekom trudnoće predstavlja povećan rizik od urođenih mana kod djeteta u prvom tromjesečju. Potencijalni nedostaci uključuju defekte neuralne cijevi, defekte srca i zaostajanje u razvoju ili neurobihevioralne probleme.

image

Selena Gomez 2007.

SBM/PICTURELUX/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

U intervjuu je Selena otkrila i nešto vrlo šokantno - prije nekoliko godina razmišljala je da si oduzme život nakon što se borila s psihozom zbog koje joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

"Mislila sam da će svijetu biti bolje bez mene", rekla je, no ipak nije nikada digla ruku na sebe. Tijekom bitke za mentalno zdravlje, bila je u četiri centra za liječenje. Oscilacije raspoloženja od euforije do beznađa, rekla je Selena, znale su trajati tjednima ili mjesecima.

"U ranim dvadesetima sam se osjećala vrlo loše, mračno. Tada mi se činilo da nemam kontrolu nad onim što osjećam, bilo to jako dobro ili jako loše", ispričala je za Rolling Stone, dodavši da je tjedne provodila u krevetu.

"Počelo bi s depresijom, a onda bi otišlo u izolaciju. Nisam se mogla pomaknuti iz kreveta niti sam željela da itko razgovara sa mnom. Prijatelji bi mi donosili hranu jer me vole, ali nitko od nas nije znao što je to. Čak me i spuštanje po stepenicama užasno umaralo", priča Selena.

Osjećala se kao autsajder

Selena smatra da je nekoliko čimbenika dovelo do njezine patnje, uključujući karijeru, zdravlje i nedostizanje određenih životnih ciljeva koje je sebi zadala kao mlada djevojka.

"Odrasla sam misleći da ću se udati s 25. Uništilo me što nisam bila ni blizu toga - nisam mogla biti dalje od toga. Bilo je tako glupo, ali stvarno sam mislila da je moj svijet gotov", rekla je.

image

Selena Gomez dugo se osjećala kao autsajder.

ANTHONY HARVEY FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ANTHONY HARVEY FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Također se borila da izrazi svoje probleme prijateljicama koje nisu bile poznate i priznala je da se osjeća kao autsajder među cool slavnim osobama.

"Nikada se nisam uklapala u cool skupinu djevojaka koje su bile slavne. Moja jedina prijateljica u industriji zapravo je Taylor Swift. Osjećala sam se kao da tamo ne pripadam. Osjećala sam prisutnost svih oko sebe koji žive punim životom. Bila sam u toj poziciji i bila sam stvarno sretna, ali … jesam li? Usrećuju li me te materijalističke stvari?", pita se pjevačica.

U dokumentarcu "My Mind and Me", koji danas 4. studenog kreće s emitiranjem na Apple TV+, vidjet ćemo Selenine uspone i padove kroz šest godina. Redatelj filma je Alek Keshishian, koji se proslavio glazbenim dokumentarcem ‘Madonna: Truth or Dare‘, koji je snimio 1991.

Linker
12. travanj 2024 16:31