Richard Gere, Johnny Depp, George Clooney, Brad Pitt

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Dvaput oduševili

Samo četvorici zavodnika je uspjelo dvaput dobiti titulu najseksi muškarca na svijetu

Dok je Patrick Dempsey titulu zaradio tek s 57 godina, Brad Pitt, George Clooney, Richard Gere i Johnny Depp mogu se pohvaliti kako su na naslovnici magazina People, koji najseksi muškarca bira još od 1985. godine, bili nekoliko puta.

Dok je Patrick Dempsey titulu zaradio tek s 57 godina, Brad Pitt, George Clooney, Richard Gere i Johnny Depp mogu se pohvaliti kako su na naslovnici magazina People, koji najseksi muškarca bira još od 1985. godine, bili nekoliko puta.

Američki magazin People ove je godine najseksepilnijim muškarcem svijeta proglasio Patricka Dempseyja, glumca i vozača automobilističkih trka, a mnogi su njegov izbor kratko komentirali - "konačno". Šarmantnom glumcu, koji je kao neurokirurg u popularnoj seriji "Uvod u anatomiju" dobio nadimak McDreamy, za razliku od ostalih slavnih kolega, titulu najseksi frajera dobio je tek u 58 godini.

Naime, časopis People s izborom najseksepilnijeg muškarca godine počeo je još 1985. godine. Prvi osvajač titule bio je tada 29-godišnji Mel Gibson. Naravno, nosilac ove titule morao je imati i neki zapaženi filmski uspjeh (iza Gibsona su bile globalne kino uspješnice poput ‘‘Mad Maxa‘‘ i ‘‘Godine opasnog življenja‘‘), a magazinu je to bio dobar povod za atraktivnu naslovnicu i naravno - dobru prodaju.

image

Mel Gibson bio je prvi najseksi muškarac prema magazinu People 1985. godine

ADAM SCULL/PHOTOLINK.NET/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Tako su se do danas zaredali razni tipovi muškaraca, neki čak nisu ni pripadali filmskom svijetu poput Johna Kennedyja Jr., sina pokojnog američkog predsjednika i slavne Jackie O., koji je bio predmet žudnje milijuna Amerikanki. Izdavači su se njegovim izborom pravdali vrlo jednostavno - lijep je kao grijeh, član je dinastije Kennedy i ima auru koja osvaja sve u njegovoj blizini. A titulu je ponio i osebujni Nick Nolte kojemu bi se mogli ‘prišiti‘ razni epiteti, ali teško onaj najseksi muškarca na svijetu. Izborom se tada začudio i sam glumac misleći da se radi o zabuni ili neslanoj šali. A jednako tako iznenadio se i Harrison Ford koji je proglašen najseksi muškarcem kao 56-godišnjak. Kada su mu javili da je pobijedio konkurenciju, komentirao je - ‘‘Ja se uopće ne osjećam seksi, a imam i prilično distanciran odnos s ogledalom.‘‘

Titule su kroz ovih skoro četrdeset godina ponijeli i Ben Affleck, Pierce Brosnan, Jude Law, Matthew McConaughey, Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Denzel Washington, Bradley Cooper, David Beckham, Dwayne ‘‘The Rock‘‘ Johnson, Idris Elba, John Legend..., a samo četvorici ljepotana to je uspjelo dva puta.

image

Johnny Depp

SHUTTERSTOCK
image

Richard Gere

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

To su, kako neki komentiraju, očekivano Brad Pitt i George Clooney, potom Johnny Depp i Richard Gere. Doduše Gere je prvu titulu ponio zajedno s tadašnjom suprugom, modelom Cindy Crawford, kao najseksi par godine.

image

George Clooney

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Brad Pitt

CASTEL FRANCK/ABACA/SHUTTERSTOCK CASTEL FRANCK/ABACA/SHUTTERSTOCK

Pitanje je dali su ova četvorica baš toliko seksi da su dva puta zaslužili titulu, no to se naravno, događalo u doba njihove najveće slave i filmskih uspješnica. A izdavači People magazina otkrili su da i njih četvero na naslovnici uvijek dobro prodaju njihovu tiskovinu, naročito šarmantni Clooney čiji šarm i seksepil nisu umanjile godine kao ni sretan brak s lijepom odvjetnicom Amal.

Linker
27. travanj 2024 08:24