modna ikona

Prvi posao nakon tretmana koji ju je izobličio: Linda Evangelista snimila naslovnicu Voguea

Najtraženija manekenka devedesetih pozirala je za Vogue nakon što je godinama bila u manekenskoj mirovini zbog kozmetičkog tretmana koji joj je uništio život.

Jedno od najtraženijih modnih lica devedesetih bila je kanadska manekenka Linda Evangelista koja je posljednjih nekoliko godina provela podalje od svjetla reflektora, a sve zbog tretmana CoolSculpting koji je pošao po krivu i uništio joj izgled i život.

Zbog toga je pala u depresiju i potpuno se povukla iz javnosti, dok je paparazzi 2017. nisu fotografirali u New Yorku i otkrili da se udebljala. Linda je sve ove godine šutjela, no prošle godine je na Instagramu otkrila s čim se bori. Ove se godine odlučila vratiti modelingu i to za naslovnicu britanskog Voguea.

Fotografirao ju je Steven Meisel s kojim je i prije radila, a za photosession nosila je kreacije Kima Jonesa, kreativnog direktora luksuznog brenda Fendi.

"Steven i ja smo opet u igri! Ispunjena sam zahvalnošću britanskom Vogueu. Nisam mogla tražiti da me okružuje i podržava bolji tim od obitelji", napisala je ponosna Linda ispod objave na Instagramu.

image

Linda Evangelista u New Yorku.

ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Kako je ispričala za Vogue, CoolSculpting tretman joj je uzrokovao razvoj paradoksalne adipozne hiperplazije koju je opisala kao povećanje broja masnih stanica, zbog čega je postala "neprepoznatljiva". Tužila je Zeltiq, tvrtku koja stoji iza postupka, tvrdeći da nije bila svjesna potencijalnih nuspojava.

"Da sam znala da nuspojave mogu uključivati ​​gubitak sredstava za život i da ćete završiti u tolikoj depresiji da ćete mrziti sami sebe... Ne bih preuzela taj rizik", ispričala je Linda.

Na pitanje je li se mentalno i emocionalno oporavila od cijele situacije, Linda je odgovorila: "Jesam li psihički izliječena? Apsolutno nisam. Ali jako sam zahvalna na podršci koju sam dobila od svojih prijatelja i iz svoje industrije. Nećete me vidjeti u kupaćem kostimu, to je sigurno. Bit će teško pronaći posao sa stvarima koje strše iz mene, bez retuširanja, lijepljenja, kompresije ili prevare", objasnila je Linda, pozirajući za Vogue u nekoliko različitih outfita, ali s istim dodatkom - maramom, kako bi prekrila ljepljive trake koje joj zatežu lice.

"To nisu moja čeljust i vrat u stvarnom životu – i ne mogu hodati okolo s trakom i gumicama posvuda. Znate što, pokušavam voljeti sebe takvu kakva jesam, ali zbog fotografija. Fotografije su tu da stvaraju fantazije. Mi stvaramo snove. Mislim da je to dopušteno", poručila je manekenka.

Linker
23. travanj 2024 03:48