odlazak velikana

Preminuo je legendarni TV voditelj Saša Zalepugin

Tužnu vijest je na Facebooku potvrdila njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin.

Preminuo je legendarni TV voditelj Saša Zalepugin. Tužnu vijest je na Facebooku potvrdila njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin.

"Zbogom dušo moja, jedino moje - čekaj me", napisala je.

Podsjetimo, Zalepugin je 16. listopada doživio moždani udar, a otada se nalazio u bolnici u induciranoj komi.

Bio je hrvatski novinar i TV voditelj, a najpoznatiji kao kreator, urednik i voditelj zabavne TV emisije Nedjeljom popodne koja je postala najpopularnija i najutjecajnija TV-emisija u povijesti bivše Jugoslavije.

Na RTV Zagreb počeo je raditi 1966., najprije kao urednik Kulturne panorame, a dvije godine kasnije postao je urednik Kulturnog programa TV Zagreba. Od 1971. do 1973. bio je urednik Zabavnog programa, kada je počeo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom Nedjeljom popodne. Emisija je 1983. promijenila ime u Sastanak bez dnevnog reda.

image

Tihana Harapin Zalepugin i Saša Zalepugin

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

On i Tihana bili su jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih domaćih javnih parova, a upoznali su se još 1974. godine kad su zajedno radili, no ljubav im se dogodila 14 godina kasnije, kada su surađivali na zadnjem izboru za Miss Jugoslavije ’88.

"Hvar je za mene i Sašu ‘naš otok‘ jer smo se tamo upoznali 1975. godine, dok sam ja radila kao manekenka, a on kao režiser. Tu smo se zapazili, a ljubav se dogodila 14 godina kasnije te smo se vjenčali 1992. godine", otkrila je prije tri godine za Gloriju bivša manekenka i agentica.

image

On i Tihana bili su jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih domaćih javnih parova

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Zaprosio me na Ibizi, baš na njegov rođendan, u srpnju. Odmah mi je tada rekao da bi volio da se na moj rođendan, za mjesec i pol dana, i vjenčamo. Tako je i bilo", ispričala nam je prije nekoliko godina Tihana i dodala da su svadbu imali u restoranu, nekad legendarnom, "Kod Drageca" u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt.

Na svom je vjenčanju nosila dugu bijelu suknju i bijeli sako, nije to bila klasična vjenčanica. U ruci je pak držala buketić bijelih orhideja.

"Došlo nam je puno ljudi s kojima smo se tada družili, došli su i Ćiro Blažević, Dimitrije Popović i mnogi danas poznati. A sutradan smo opet imali svadbeni ručak, u Okrugljaku, za uži krug", prisjetila se.

image

Od sredine listopada bio je u bolnici

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
Linker
25. travanj 2024 06:04