ZNA SE I LOKACIJA

Poznati detalji sprovoda poduzetnice Ivane Trump, otkriveno i gdje je pokopana

Preminula je prošli tjedan nakon pada niz stepenice u svom domu na Manhattanu. Ona i Donald razveli su se 1990-ih.

Ivana Trump pokopana je u srijedu na groblju Trump National Golf Cluba u Bedminsteru u New Jerseyju, objavili su američki mediji. Bivša supruga bivšeg predsjednika Donalda Trumpa pokopana je u kovčegu zlatne boje u golf klubu Tony, koji uključuje kompleks bazena pored poljoprivrednih zgrada iz 17. stoljeća.

Ivana je pokopana nedaleko glavne zgrade kluba, gdje obitelj posjeduje privatnu travnatu površinu. Tamo je sada zauvijek u nadgrobnu ploču ugravirano ime pokojne prve supruge Donalda Trumpa.

Prije toga održan je njen ispraćaj na Manhattanu ranije popodne. Ivaninom ispraćaju nazočila je obitelj i nekoliko bliskih prijatelja, a 45. predsjednik Amerike rekao je "kako je bila nevjerojatna i snažna žena".

Djeca bivših supružnika su se također obratila ožalošćenima tijekom sprovoda u katoličkoj crkvi St. Vincent Ferrer na Upper East Sideu, gdje su hvalili svoju majku "pionirku" kao inspiraciju.

Na komemoraciju se moglo doći samo uz pozivnicu, a na sprovodu je bilo sto ožalošćenih uzvanika.

image

Ispraćaj Ivane Trump

ALEXI J. ROSENFELD AFP

Podsjetimo, 2017. godine Donald Trump predložio je planove za izgradnju malog groblja s deset parcela s pogledom na prvu rupu golf terena za svoju obitelj, izvijestio je tada The Washington Post.

Bivši američki predsjednik izjavio je tada da također planira biti pokopan na istom travnatom mjestu.

"Trump je odabrao ovo imanje za svoje posljednje počivalište jer je to njegovo omiljeno imanje", napisala je njegova tvrtka u izvješću iz 2014. godine.

image

Na sprovodu je prisustvovalo 100 uzvanika

YUKI IWAMURA AFP
Linker
17. travanj 2024 00:44