TOM DUBRAVEC/CROPIX
Fun Run

Podijeljene emocije Ecije Ojdanić: ‘Malo me sram, sin je bio brži od mene‘

Glumica i osnivačica kazališta ‘‘Moruzgva‘‘, pasionirana je trkačica koja svaki dan trenira, trči polumaratone i maratone, ali njezin sin Jakov uspio ju je u preteći bez ozbiljnog treninga i to na domaćem terenu - u njezinom rodnom Drnišu.

Glumica i osnivačica kazališta ‘‘Moruzgva‘‘, pasionirana je trkačica koja svaki dan trenira, trči polumaratone i maratone, ali njezin sin Jakov uspio ju je u preteći bez ozbiljnog treninga i to na domaćem terenu - u njezinom rodnom Drnišu.

Nije tajna da je glumici Eciji Ojdanić trčanje velika strast, a sada je u svojoj obitelji dobila i konkurenciju. Dok joj je 18- godišnje kćer Cvita zaljubljenica u ples, 13-godišnji Jakov pravi je avanturistički tip. Ove zime zbog njega se glumica u Alpama spuštala zip lineom i premrla od straha, a sada joj se pridružio na utrci u sklopu Good Festa u Drnišu i stigao brže od nje do cilja. Doduše samo za minutu, ali za dečka kojem trčanje nije prvo na popisu najdražih zanimacija, pravi je uspjeh na koji je i mama ponosna. Doduše i malo razočaranje jer ona trčanje trenira godinama i to svaki dan, trči polumaratone i maratone, no teško da se može mjeriti sa snagom i poletom dečka u najboljim godinama kada mu je fizička kondicija na vrhuncu.

Inače, ovo je treće izdanje Good Festa koje je Ecija pokrenula u rodnom Drnišu pa nije ni čudo da je u kulturni program sastavljen od predstava, koncerata i dramskih radionica, po svom guštu ugurala i – utrku.

‘‘To je festival koji je nastao iz moje ljubavi prema kazalištu i ljubavi prema Drnišu. Jednostavno, u meni je već dugo vremena rasla potreba da Drnišu vratim bar dio ljubavi koju sam dobila u svome bezbrižnom djetinjstvu. Trudim se mom gradu dati ljubav kroz ono što najbolje znam, kroz kazališnu umjetnost. Živimo u izuzetno zahtjevnim vremenima, kada je sve teže nego što je bilo inače, no upravo ta vremena su bila pokretač. Želja mi je da se ostatak Hrvatske upozna ovaj prekrasan kraj umjetnika, glazbenika, kipara, intelektualaca i vrijednih, srdačnih ljudi. Drniški kraj je destinacija iz snova, naša Provansa, bogate kulturne, povijesne, sakralne, gastronomske i sportske turističke ponude‘‘, kazala je o festivalu koji je za prvo izdanje osvojilo nagradu ‘Simply the Best’ u kategoriji manifestacije, a koju dodjeljuju krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin. A festivalska utrka Fun run ove je godine održana prvi put, ali sigurno ne i zadnji.

Linker
28. travanj 2024 11:32