Nije mu svejedno

Paul Mescal strahuje da bi mu naslovna uloga u "Gladijatoru II." mogla zagorčati život

Mladi irski glumac otkrio je kako mu se ne sviđa mogućnost da svijet poludi za njim jer kaže kako bi patilo njegovo mentalno zdravlje, stoga se našalio da mu sad treba novi, očajan projekt i loše kritike da ga fanovi barem malo ostave na miru.

Otkako je holivudski redatelj Ridley Scott u listopadu prošle godine otkrio da je angažirao Paula Mescala u povijesnom spektaklu "Gladijator II.", irski glumac zabrinut je kako će se naslovna uloga u nastavku kostimirane drame kojim se proslavio Russell Crowe, odraziti na njegovo mentalno zdravlje. Ipak ovom tamnokosom Ircu prekrasnih očiju, slava nije nepoznat pojam. Proslavio se glavnom muškom ulogom u irskoj miniseriji "Normalni ljudi" zbog koje je zapao za oko legendarnom redatelju i dobio ulogu u filmu koji Scott dugo priprema, tražeći pravog glumca koji će poput Russella Crowea, biti u stanju "iznijeti" film od prve do posljednje scene.

Mescal je tumačio dirljivu ulogu mladog oca u drami "Aftersun" i dobio nominaciju za Oscara, a u travnju prošle godine, nagrađen je prestižnim priznanjem Laurence Olivier za ulogu Stanley Kowalskog u predstavi na West Endu, "Tramvaj zvan čežnja". Naime, zvijezda rođena u irskom gradu Maynoothu ima neugodan osjećaj da bi novi film mogao negativno utjecati na njegovu kvalitetu života i mentalno zdravlje.

"Znači li još veća slava to da će me ljudi u većoj mjeri zaustavljati na ulici? Postao bih duboko depresivan ako je to ispadne tako i nadam se da se to neće dogoditi", rekao je za irske medije.

image

Paul Mescal jedan je od najzgodnijih europskih glumaca s holivudskom karijerom

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Priznao je da još nema odgovor na tu situaciju, ali ako će "Gladijator II". "utjecati na njegov život tako, bit će u lošem položaju", piše Metro UK.

U nastavku velikog hita iz 2000. godine, Irac tumači ulogu Luciusa Verusa, sina Lucille, sestre cara Komoda, tiranina kojeg je Russell Crowe ubio u dvoboju u Koloseumu. Čini se da je Lucius dijete ljubavi Lucille i generala Maksima Decima, koji nakon Komodove urote u filmu iz 2000. godine, postaje gladijator. Nastavak počinje petnaest godina nakon Komodove smrti, Lucius je odrastao, glumi ga Paul Mescal, živi u divljini bez veze s majkom koja sumnja da je mrtav...

image

Scena u Koloseumu iz filma snimljenog 2000. godine: Joaquin Phoenix i Russell Crowe

DREAMWORKS/UNIVERSAL/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Paul Mescal ne otkriva puno o filmu čije prikazivanje u američkim i kanadskim kinima počinje krajem studenog ove godine. Našalio se kako mu je jedini način spasiti se od posljedica prevelike popularnosti taj da ostvari lošu izvedbu na filmu ili u kazalištu ili se dokopa očajnog projekta ne bi li ga fanovi barem malo ostavili na miru.

Linker
24. travanj 2024 14:03