još detalja horora

Paris Hilton progovorila o seksualnom zlostavljanju: ‘Tjerali su me da legnem, a onda...‘

O fizičkom i psihičkom maltretiranju u internatu koje je proživjela dok je bila tinejdžerica nije nikome govorila, sve do 2020. kada je svoju ispovijest podijelila u dokumentarcu.

Bogata nasljednica i poduzetnica Paris Hilton prije dvije godine je u dokumentarcu otkrila kako je u internatu Provo Canyon School u državi Utah svakodnevno doživljavala psihičko i fizičko maltretiranje.

Prije nego je postala uspješna poslovna žena, koja već godinama zarađuje svoj novac te ne ovisi o bogatstvu svoje obitelji, Paris je u tinejdžerskim godinama živjela prilično razuzdano. Zbog toga su je roditelji poslali u internat kako bi se "smirila" i disciplinirala, no ono što je tamo doživjela krila je jako, jako dugo.

Osoblje škole je prema Parisinom iskustvu na dnevnoj razini maltretiralo učenike - davili su ih, udarali i verbalno su ih zlostavljali. Paris je sada otkrila još neke pojedinosti horora koji je proživjela. Škola je na učenicama "obavljala rutinske preglede vrata, no nitko nije znao što se događa iza zatvorenih vrata ordinacije.

"U sitne noćne sate, oko tri, četiri, došli bi po mene i druge djevojke i obavljali liječničke preglede. Oko nas je bilo nekoliko članova osoblja koji bi nas položili na stol i stavljali prste u nas. I ne znam što su radili, ali to definitivno nisu bili liječnici. Bilo je strašno. To sam mentalno blokirala mnogo godina kasnije", rekla je Paris za New York Times.

Dodala je da joj se sjećanja na navodno zlostavljanje koje je pretrpjela "stalno vraćaju" i sada je shvatila da je priroda toga bila drukčija nego što joj se tada činila.

image

Paris je danas uspješna poslovna žena.

SHOTBYNYP/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Sada, gledajući na to kao odrasla osoba, definitivno je riječ o seksualnom zlostavljanju. Nisam shvaćala što se događa jer sam bila neispavana i pod jakim lijekovima. Bila sam prisiljena ležati na podstavljenom stolu, raširiti noge i podvrgnuti se pregledu grlića maternice. Plakala sam dok su me držali i govorila: ‘Ne! ‘ Samo su rekli: ‘Začepi. Budi tiho. Prestani se boriti‘. Važno je da pričam o ovim bolnim trenucima kako bih se mogla izliječiti i pomoći stati na kraj ovom zlostavljanju", ispričala je Paris.

Hilton je u internatu provela 11 mjeseci, no bojala se ikome reći što je tamo proživjela. Ipak, potpuno se otvorila u svom dokumentarnom filmu "This is Paris" koji se može pogledati na YouTubeu.

Linker
24. travanj 2024 06:59