Pamela Ramljak
 Ivan Pavliš /
usponi i padovi

Pamela Ramljak nakon 200 injekcija: 'Koža mi je mlohava, trebalo je snage i bilo je suza, ali cilj je ostvaren'

Put do majčinstva bio je posut trnjem za pjevačicu u prvoj trudnoći, ali i proteklih deset mjeseci kada je svakodnevno morala uzimati injekcije protiv zgrušavanja krvi. Tim je danima, prepunim uspona i padova napokon došao kraj.

Tri tjedna nakon što je na svijet donijela kćer Mariju, Pamela Ramljak (40) oprostila se od injekcija Clexane, koje sadrže heparin za razrjeđivanje krvi. Gotovo deset mjeseci svakodnevno si ih je sama ubrizgavala u bedro zbog rizika od gubitka ploda, trebalo je snage i bilo je suza, ali na kraju je došla do cilja.

Matej Dokić / Gloria
Pamela Ramljak u drugoj trudnoći

"Zbog genetske mutacije stvarao mi se tromb i prva tri mjeseca bila su najkritičnija za moje dijete. Kasnije, kako je trudnoća odmicala, Clexane su štitile mene ali i dijete pa je bila preporuka koristiti ih čak do mjesec dana nakon porođaja. Iskreno, zgadile su mi se", priča nam Pamela koja punu kutiju praznih injekcija ipak čuva za uspomenu na dane koji su bili prepuni uspona i padova.

Govori nam i o posljedicama koje su joj ostavile na nogama. "Vene su mi izraženije, koža mi je promijenila strukturu, mlohavija je, mekana. Iako su neke moje prijateljice injekcije ubrizgavale po cijelom tijelu, kako sam si ja ubrizgavala sama, najjednostavnije mi je bilo ubosti u bedro i butine. Morala sam samo paziti da ne ubodem venu kako ne bi dobila hematom".

Više nikome neće biti lako

Svim ženama koje to tek čeka poželjela je sreću, a ona svoju čvrsto drži u naručju dok s nama vodi ovaj razgovor. Malena Marija kojoj su sada tri tjedna mamu je probudila oko šest sati ujutro, ali pjevačica kaže kako je s drugim djetetom opuštenija pa je samim time i beba mirnija.

"Plače samo kad je gladna, draga je i mirna. Budi se noću zbog dojenja. Sina sam dojila tri godine i sretna sam da i nju mogu dojiti. Antun je posebno obožava i voli je zabavljati. Nije ljubomoran, pravi je veliki brat”, priča nam Pamela koja se osim podizanja djeteta trenutno bavi i uređenjem njihovog novog stana, no dolazak prinove, korona kriza, ali i financijska situacija usporili su preseljenje u novi dom u kojemu je trenutno najviše angažiran njezin suprug, Mladen Salajster.

pamela ramljak suprug mladen-antun salajster i sin antun salajster zagreb 24042017 foto posavec
Ivan Posavec / Hanza Media
Pamela i suprug Mladen sa sinom Antunom

"Svoj stari stan sam prodala kompletno uređen tako da smo novi morali ponovno urediti. Ovih dana stiže nam kuhinja, no kako sada samo suprug radi, morali smo sve prolongirati. Nastupa nema i ne znam kada će ih biti, što se itekako osjeti u ovoj situaciji. Nikome zbog ove situacije više neće biti lako”, rekla nam je Pamela koja se nada da ćemo se uskoro vratiti normalnom životu.

I "prvu turu" od 200 injekcija koje si je ubrizgala tijekom trudnoće s Antunom također čuva za uspomenu.
I "prvu turu" od 200 injekcija koje si je ubrizgala tijekom trudnoće s Antunom također čuva za uspomenu.


ČITAJTE I:

Borila se za majčinstvo, a sada joj se sreća osmijehnula po drugi put! Pamela Ramljak otkrila: 'Još jedno srce kuca ispod mog'

Nova boja kose: Odvažna promjena Pamele Ramljak

Ovo je sreća! Pamela Ramljak se javila iz rodilišta emotivnom objavom: 'Srce je potpuno'

Trudnoj Pameli Ramljak silno nedostaje svekrva, pa je od drugih potražila savjet

Linker
17. travanj 2024 23:17