HENRY NICHOLLS AFP
PAUZA OD GLUME

Osjeća krivnju: Emily Blunt uzima pauzu od Hollywooda jer obitelj previše pati

Američko-britanska glumica, Emily Blunt, koja glumi u filmu "Oppenheimer", objasnila je razlog zbog kojeg se želi odmaknuti s filmskog platna barem na godinu dana.

Američko-britanska glumica, Emily Blunt, koja glumi u filmu "Oppenheimer", objasnila je razlog zbog kojeg se želi odmaknuti s filmskog platna barem na godinu dana.

Američko-britanska glumica Emily Blunt koju je Forbes 2020. godine proglasio najbolje plaćenom glumicom na svijetu, kaže da uzima pauzu upravo od glume zbog velike "emocionalne cijene‘". Emily, koja glumi u željno iščekivanom filmu "Oppenheimer", objasnila je razlog zbog kojeg želi pauzu na barem godinu dana i staviti Hollywood u drugi plan.

“Ove godine ne radim. Prošle sam godine dosta radila, a moja najstarija beba ima devet godina, tako da smo u posljednjoj jednoznamenkastoj godini", rekla je na iHeartovom podcastu "Stol za dvoje s Bruceom Bozzijem". Na pitanje voditelja podcasta, kako uspijeva ostvariti svoju karijeru uz majčinstvo, Blunt je rekla: “Nije uvijek dobro, znate. To je jedna od onih stvari kada ljudi pitaju: ‘Kako to balansirate?‘ Nikad se ne osjećam kao da to radim kako treba. Ali ove godine neću više raditi.”

image

Američko-britanska glumica Emily Blunt na premijeri filma "Oppenheimer" u Parizu, 11. srpnja 2023.

JULIEN DE ROSA AFP

Zvijezda filma "Vrag nosi Pradu" u kojem je glumila kada su joj bile tek 23 godine, ima dvije kćeri, 9-godišnju Hazel i 6-godišnju Violet sa suprugom i kolegom, američkim glumcem, Johnom Krasinskim s kojim je nedavno proslavila 13. godišnjicu braka.

“I jednostavno osjećam kao da postoje neki temelji u danu, rutine, koje su jako važne kad su mali”, govori Emily u podcastu. Dodaje da je to poput jednostavnih stvari kao što su "Hoćeš li me probuditi? Hoćeš li me odvesti u školu? Hoćeš li doći po mene? Hoćeš li me staviti u krevet?’ A ja se trebam dobro potruditi kako bih samo bila tu za sve njih. I jednostavno sam osjetila da im se želim u potpunosti posvetiti.” Glumica je otvoreno priznala da postoji velika "emocionalna cijena" koju plaća i ona i njezina obitelj kada prihvati dugotrajne projekte. Za sada je sigurno da neće preuzeti nikakve nove zadatke u sljedećih 12 mjeseci.

image

Suprug Emily Blunt, američki glumac John Krasinski u Dubrovniku na snimanju serije "Tom Clancy‘s Jack Ryan"

TONCI PLAZIBAT CROPIX

U podcastu je otkrila i da je "vrlo sklona kriviti se", no smatra da su možda sve majke takve. "Jednostavno sam sklona osjećati se loše zbog, ne daj Bože, želje za nečim drugim osim majčinstva, ali sam i veliki zagovornik toga da žene budu ambiciozne. To su samo snovi sa svrhom, to nije ružna riječ", dodaje Blunt. Glumica je nedavno priznala da ne želi da njezina djeca krenu stopama svojih roditelja i budu glumice. Smatra da ta industrija može biti "vrlo razočaravajuća" za žene zbog svog površnog pristupa, odnosno procjenjivanja glumica prvenstveno prema njihovom izgledu. Želi da njezine djevojčice pronađu nešto što vole i to rade.

image

Glumci Matt Damon i Robert Downey Jr., Cillian Murphy, Emily Blunt i američko-britanski redatelj filma Christopher Nolan na premijeri "Oppenheimera" u Parizu

JULIEN DE ROSA AFP

Od rođenja dviju kćeri, britanska glumica je radila na projektima uključujući “Tiho mjesto” i “Tiho mjesto II. dio”, gdje joj je kolega bio suprug, zatim “Mary Poppins se vraća”, "Djevojka u vlaku", mini-seriji "Englezi", a tu je i "Oppenheimer", novi hit ovog ljeta.

Linker
26. travanj 2024 08:24