Pamela Salem

Odlazak Bondove Miss Moneypenny: Obožavana glumica preminula je u 81. godini života

Prvi put se na filmskom platnu pojavila 1978. godine, igrajući sa Seanom Conneryjem u komediji "The First Great Train Robbery". Samo nekoliko godina poslije, pojavila se kao Miss Moneypenny i ostala zapamćena po svojoj nezaboravnoj interpretaciji lika.

Britanska glumica Pamela Salem, najpoznatija po svojoj ulozi Miss Moneypenny u drugom filmu o James Bondu "Never Say Never Again", preminula je u 81. godini života. Veliku slavu donijela joj je uloga u spomenutom filmu u kojem je glumila uz Seana Conneryja 1983. godine, ulogu je ostvarila i u britanskoj sapunici "EastEnders", a pojavljivala se i u brojnim serijama, među kojima su "General Hospital" i "ER".

"Srce nam je slomljeno jer vas moramo obavijestiti da je preminula naša draga prijateljica i kolegica, Pamela Salem. Svi smo je voljeli. Kad god bi trebala nešto snimiti sama bi letjela iz Miamija, bez buke i pompe. Na set je stizala naoružana najtoplijim osmijesima, najvećim zagrljajima i poklonima", priopćila je produkcijska kuća Big Finish, piše Daily Mail.

image

Sean Connery kao James Bond i Pamela Salem kao Miss Moneypenny

MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA

Pamela je rođena u Mumbaiju u Indiji. Prije nego što je krenula u Central School of Speech and Drama u Londonu, studirala je na Sveučilištu Heidelberg u Njemačkoj. Televizijsku karijeru započela je 1970. godine, kada je gostovala u showovima "Out Of The Unknown" i "Jason King".

Prvi put se na filmskom platnu pojavila 1978. godine, igrajući sa Seanom Conneryjem u komediji "The First Great Train Robbery". Samo nekoliko godina poslije, pojavila se kao Miss Moneypenny i ostala zapamćena po svojoj nezaboravnoj interpretaciji lika. Film "Never Say Never Again" zaradio je 160 milijuna dolara na blagajnama, a nakon velikog uspjeha filma jednom je prilikom otkrila koliko je uživala radeći sa Seanom Conneryjem.

image

Pamela Salem 1982. godine

STEN ROSENLUND/SHUTTERSTOCK

"Već sam radila sa Seanom Conneryjem i ranije u filmu "The First Great Train Robbery", pa kada je vidio da sam jedna od glumaca koji su se prijavili za ulogu, osobno me preporučio, što je bilo lijepo od njega. Potrebno je samo dati vlastitu interpretaciju i odigrati ulogu što bolje možete. Nije bilo teško diviti se Bondu izdaleka, mislim da je on (Sean) prekrasan čovjek", rekla je za magazin Double-O-Seven. Iako je njezin lik prije glumila Lois Maxwell, Pamela je bila uvjerena da će ulogu učiniti svojom, što je i uspjela.

Bila je u braku s glumcem Michaelom O‘Haganom sve do njegove smrti u studenom 2017. godine. Par je živio u Surfsideu na Floridi, gdje je glumica preminula 21. veljače.

image

Prvi put se na filmskom platnu pojavila 1978. godine, igrajući sa Seanom Conneryjem u komediji "The First Great Train Robbery"

DAVID THORPE/ANL/SHUTTERSTOCK
Linker
23. travanj 2024 06:14