Barbie pink

Nestašica boje zbog filma: Kako je ‘Barbie‘ stvorio velik problem

Zbog fantastične komedije u kojoj glume Margot Robbie i Ryan Gosling zavladala je nestašica specifične ružičaste boje kojom je oličen set.

Uoči svjetske premijere najružičastijeg filma u povijesti sedme umjetnosti, otkrilo se da je dugo iščekivani projekt utjecao na nestašicu specifične ružičaste boje, bez koje bi Barbie i njen savršen svijet izgubili dio čarolije. Produkcija filma čije prikazivanje u kinima diljem svijeta počinje potkraj srpnja, toliko je ružičast da je ispraznio zalihe tvrtke specijalizirane i za proizvodnju Barbie fluorescentne ružičaste boje. Redateljica i koscenaristica, Greta Gerwig, zahtijevala je toliko svijetloružičaste na setu da je ispraznila skladišta cijele tvrtke, prenosi Sky News. Priznala je to u nedavnom razgovoru za specijalizirani časopis Architectural Digest, a njene riječi potvrdila je i produkcijska dizajnerica filma, Sarah Greenwood.

"Sve u Barbienoj kući snova moralo biti u toj posebnoj boji. Htjela sam da ružičasta bude vrlo svijetla, ali u isto vrijeme intenzivna, što se moglo postići samo s puno, puno premaza boje", rekla je redateljica.

Oglasila se i američka tvrtka "Rosco" koja proizvodi posebnu nijansu fluorescentno ružičaste. Potvrdili su da im je film Barbie film "očistio" skladišta.

"Uzeli su sve što smo imali", potvrdila je Lauren Proud, potpredsjednica globalnog marketinga tvrtke za Los Angeles Times. Dodala je kako im je na proizvodnju te na lanac opskrbe utjecala i pandemija, dodala je. No kako god bilo, film je nedvojbeno utjecao na globalnu nestašicu ružičaste. Čini se da svijetu ponestaje ružičaste boje, a novi Barbie film jedan je od razloga zašto.

Linker
16. travanj 2024 09:02