KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PRESUDNA ANKETA

Musk najavio ostavku na mjestu šefa Twittera ako korisnici to žele. Evo što su odlučili

Poručio je da će postupiti u skladu s rezultatima ankete, u kojoj je sudjelovalo više od 17 milijuna korisnika Twittera.

Poručio je da će postupiti u skladu s rezultatima ankete, u kojoj je sudjelovalo više od 17 milijuna korisnika Twittera.

Kontroverzni multimilijarder Elon Musk u nedjelju je navečer na svom Twitter profilu putem ankete upitao korisnike smatraju li da treba odstupiti s pozicije šefa spomenute društvene mreže. Najavio je kako će postupiti u skladu s rezultatima ovog neformalnog referenduma, koji je završio u ponedjeljak u jutarnjim satima.

U anketi je sudjelovalo više od 17 milijuna ispitanika, a konačni rezultat bio je 57 posto glasova za i 43 posto glasova protiv Muskova odstupanja. Osnivač Tesle zasad nije komentirao ishod ankete, te nije poznato kada njegova ostavka stupa na snagu.

Podsjećamo, Muskovo kaotično upravljanje Twitterom obilježila su masovna otpuštanja osoblja, oštre promjene politike te suspenzije pojedinih novinara. Društvenu mrežu počele su masovno napuštati zvijezde poput manekenke Gigi Hadid, spisateljice Shondu Rhimes te legendarnog glazbenika Eltona Johna.

image

Zbog Elonove politike Twitter su napustile brojne zvijezde

BRENDAN SMIALOWSKI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Cijelog sam života nastojao koristiti glazbu kako bih zbližio ljude. No, sada me žalosti kada vidim kako se dezinformacije koriste kako bi se naš svijet razdijelio. Odlučio sam više ne koristiti Twitter, s obzirom na nedavnu promjenu politike, koja će dezinformacijama omogućiti da cvjetaju bez kontrole", poručio je tom prilikom Elton, čiji je profil na Twitteru pratilo više od milijun korisnika.

Linker
27. travanj 2024 12:45