O tračevima i braku

Momčilo Otašević žali za propuštenim prilikama: ‘Volio bih da mogu biti na dva mjesta‘

Crnogorskog glumca i njegovu suprugu, glumicu Jelenu Otašević Babić, susreli smo u Dubrovniku povodom polufinalnog žiriranja za Međunarodnu nagradu Emmy. Otkrili su nam najdraže uspomene od ovog ljeta te kako gledaju na šuškanja oko navodnog razvoda.

Poznati glumački par Jelena Otašević Babić i Momčilo Otašević zajedno su se pojavili u Dubrovniku na polufinalnom ocjenjivanju u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy, čije će se finale održati 21. studenog u New Yorku. Bili su odlično raspoloženi i vidno zaljubljeni, čime su poručili da šuškanja o njihovom razvodu nipošto nisu istinita, a to nam je potvrdio i Momčilo.

Naime, Jelena je prošle godine stavila pauzu na glumu kako bi se posvetila odgoju njihove djece, zbog čega je Momčilo prihvaćao puno više glumačkih angažmana, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji. Često su bili razdvojeni, što je pak potaknulo glasine o problemima u braku. No, čini se da su ipak samo to što jesu - glasine.

"Rijetko otvaram članke o sebi i Jeleni, to više drugi rade pa mi jave što piše. Dogodi se da se čak iz najljepših intervjua koje smo dali izvuče nešto ‘šokantno‘. Najvažnije je da me to ne smeta, jer se nikada zapravo nisam opterećivao tračevima pa to ne radim ni sad", rekao nam je Momčilo.

image

Jelena i Momčilo na crvenom tepihu povodom polufinalnog ocjenjivanja za 50. Međunarodnu nagradu Emmy.

TONČI PLAZIBAT/CROPIX

Zadnjih 10 godina Momčilo je intenzivno posvećen poslu, zbog čega mu je vrlo izazovno uskladiti poslovne i privatne obveze. Zbog toga mu je podrška supruge Jelene vrlo važna.

"Na setu sam vrlo često i do 12 sati, s čim sam se, eto, pomirio jer nam želim osigurati lagodan život. Sve slobodno vrijeme posvećujem djeci koju viđam u pauzama i nakon snimanja", kaže crnogorski glumac koji posebno voli kupati kći Mašu i sina Jakšu.

"Kupanje Maše i Jakše je moj ritual otkad su se rodili pa jedva čekam taj trenutak. Kad je Maša došla na svijet, htio sam je kupati svaki dan, ali mi je doktorica rekla da to nije dobro za osjetljivu dječju kožu. Tako da jedva čekam te naše trenutke. Obožavam ih voditi u prirodu, u zabavne parkove... Uglavnom sam za akciju, ali kad god sam slobodan, preuzimam bilo kakvu obvezu oko djece na sebe", priča nam Momčilo.

"Najdraži trenutak ovog ljeta - kupanje s obitelji na plaži Šunj na Lopudu. Bili smo sami nas četvero i bilo je predivno."

Zbog prirode svog posla, kaže glumac, žao mu je što je morao propustiti mnoge važne trenutke u životu svoje djece.

"Propustio sam Mašina dva rođendana, zbog čega mi je jako, jako žao, ali trudim se nadoknaditi sve propuštene trenutke. Još je mala pa joj ne mogu objasniti zašto tate nema, ali veseli me što mi se svaki put obraduje kao da je prvi. Zna me pitati ‘moram li baš svaki dan ići na posao‘. Volio bih da mogu fizički biti na dva mjesta, ali ne mogu. To je tako", rekao je Momčilo koji je krajem srpnja ove godine prvi put objavio fotografiju sa suprugom na Instagramu.

Na pitanje zašto tek sada, odgovorio je da se objava dogodila posve slučajno. "Bili smo u restoranu Dubrovnik na Lopudu pa sam iskoristio trenutak jer nismo imali noviju zajedničku fotografiju. Inače ne volim svoj život stalno izlagati medijima, volim privatne trenutke zadržati za sebe. Ako radim javni posao, to ne znači da i privatni život moram živjeti javno", tvrdi glumac.

O njihovoj zajedničkoj fotografiji nedavno je progovorila i Jelena. "To je takva lutrija kad se takvo nešto dogodi da onda budeš zbunjen, jao što ćemo sad. Bilo je ironično jer mi se uopće ne sjetimo slikati, tako je brz ritam da, kad se negdje uhvatimo, tko se sjeti slikati, to nam je potpuno bilo sporedno. I sad je bila prilika, kao ono - imamo i mi neku našu, a da nije s nekog događaja. Evo i mi smo se slikali", rekla je glumica za IN Magazin.

Jelena se nakon šestomjesečne pauze prošle godine vratila glumi i to ulogom u predstavi “Genijalna prijateljica” prema romanu Elene Ferrante, no televizijska snimanja morala je staviti na čekanje.

image

Jelena i Momčilo Otašević u Dubrovnik.

TONČI PLAZIBAT/CROPIX

"Potrebno je puno žrtve i organizacijskih sposobnosti da bi se uskladilo troje djece i karijera. Najvažnije je znati svoje prioritete i da se ne može u svakom trenutku sve. Djeca rastu i neću im uvijek biti toliko potrebna, ali sad me zaista trebaju i želim biti tu za njih. Naravno, onda se moraš i nečega odreći, ali sam sigurna da ću se vratiti na set čim za to dođe vrijeme", rekla je glumica ranije ove godine za Jutarnji list.

Ovo ljeto s Momčilom i djecom provela je Konavlima, na Lopudu i u Crnoj Gori, a s ljetovanja će pamtiti jedan vrlo poseban trenutak. "Maša toliko voli more pa se u jednom trenutku samo pustila i sama proplivala. Nismo je trebali nagovarati, bilo je potpuno spontano. S jedne strane je vrlo iznenađujuće, a druge čak i ne jer je odmalena vodimo na more pa ga obožava", otkrila nam je Jelena koja uz Mašu i Jakšu ima i kći Lotu koju je dobila u braku s poduzetnikom Kristijanom Babićem.

Linker
20. travanj 2024 09:29