DVOSTRUKI STANDARDI

Meghan Markle o vlastitom istraživanju seksualnosti: ‘Ljudi to često iskoriste protiv vas‘

U novoj epizodi podcasta vojvotkinja od Sussexa je ugostila autoricu kolumne "Seks i grad", a razgovarale su o omalovažavanju na koje žene često nailaze zbog istraživanja svoje seksualnosti.

U utorak je na Spotify stigla nova epizoda podcasta "Archetypes" Meghan Markle, u kojemu je vojvotkinja od Sussexa ugostila Candace Bushnell, autoricu novinske kolumne "Seks i grad" 90-ih, koja je inspirirala istoimenu hit seriju. Na iznenađenje mnogih, Markle je otvoreno progovorila o temi ženske seksualnosti i požalila se na dvostruke standarde u društvu.

Istaknula je kako smatra da se žene koje istražuju svoju seksualnost često omalovažava, dok se muškarce koji rade isto nerijetko hvali.

image

Meghan na snimanju podcasta

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

“Ne razumijem tu stigmu koja okružuje žene I njihovu seksualnost i istraživanje njihove seksualnosti, koje se toliko više omalovažava nego kad muškarci rade isto”, rekla je supruga princa Harryja i dodala:

“S godinama istražujete i počinjete shvaćati svoju senzualnost, svoju ženstvenost. Vaša se seksualnost često može iskoristiti protiv vas.”

Istaknula je da se muškarce obično slavi kada istražuju svoje seksualne živote i nemaju problema s razmetanjem svojih iskustava, a istovremeno se s prezirom gleda na žene koje to rade.

“Kada je žena u pitanju, nebitno je je li ona možda najuspješnija žena u financijama u svojim srednjim 50-ima. Obećavam vam, netko će i dalje reći, ‘Ali bila je takva drolja na fakultetu‘, smatra Markle.

image

Prince Harry i Meghan Markle

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Inače, Meghan se nedavno osvrnula na početke svoje glumačke karijere kada je, u potrazi za ulogama, radila kao TV hostesa u kvizu ‘‘Deal Or No Deal‘‘. Rekla je kako je danas zahvalna za taj posao jer joj je plaćao račune, no da je još uvijek smeta što su nju i kolegice zaposlili samo zbog ljepote i tretirali kao lutke bez mozga, odnosno "fufice".

Linker
16. travanj 2024 19:23