BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Puna iznenađenja

Mariah otkrila divlju stranu: 'Snimila sam tajni rock album, htjela sam se oslododiti, izraziti tugu'

Memoari koje je pjevačica napisala s Michaelom Angelom Davis izašli su 29. rujna, a u njima je otkrila i da je iz hobija snimila alternativni rock album. Dogodilo se to još 1995. godine, međutim sada ga mora pronaći.

Pop diva Mariah Carey cijelu je karijeru skrivala da je snimila alternativni album, otkrila je to tek sada, 25 godina kasnije, uoči izdavanja svojih memoara. Muzika koja je tada bila iznimno popularna, grunge, svidio se i pjevačici toliko da je snimila cijeli album u tom žanru, u vrijeme dok je radila na svom petom studijskom albumu "Daydream" 1995.

Ujedno je otkrila komadić knjige memoara "The Meaning of Mariah Carey", a uz tekst kao glazbenu podlogu objavila je pjesmu benda "Chick", na albumu "Someone's Ugly Daughter". Pjesma se zove "Hermit", a Mariah na snimci pjeva prateće vokale.

"Zabavna činjenica: Napravila sam alternativni album dok sam snimala '"Daydream". Samo iz fore, ali mi je pomogao da proguram kroz teške dane", napisala je pjevačica u objavi na Twitteru. U memoarima je detaljnije opisala kako je radila svoju alternativnu glazbu.

Htjela se osloboditi

"Bendu bih otkrila svoju malu alternativnu rock pjesmu i otpjevušila bih luckasti gitarski rif. Oni bi ga odmah pokupili i snimili smo pjesmu istog trena. Bilo je bezobrazno, sirovo i hitno, a bend je to odmah uhvatio. Zapravo sam počela voljeti neke od pjesama. Potpuno sam se posvetila i svom liku, igrala sam se sa stilom nehajnih grunge i punk pjevačica, bjelkinja, koje su bile popularne u to vrijeme. Znate one koje su se činile potpuno bezbrižne oko svojih osjećaja i pojave. Mogle su biti ljute, nervozne i neuredne, u starim cipelama i izgužvanim haljinama, nepočupanim obrvama. Dok je svaki pokret koji sam ja napravila bio potpuno isplaniran i ispoliran. Htjela sam se osloboditi, olabaviti i izraziti svoju tugu - ali sam se htjela i smijati. Jako sam se radovala svom alter-ego bendu i našim sastancima svake noći nakon 'Daydreama'", napisala je u memoarima Carey.

Pjevačica je napisala, producirala i otpjevala prateće vokale na albumu "Chicka", potvrdio je njezin zastupnik za javnost. Osim toga dala je upute za vizuale albuma "Malibu".

Ove vijesti razveselile su obožavatelje pop dive, a njoj se svidjela pozitivna reakcija. "Sretna sam i zabavlja me što je moj mali alternativni/grunge album konačno došao do fanova. Rock on!", napisala je Mariah. No, ipak je riječ o starim snimkama i očito je da pjevačica nema verziju na kojoj ona pjeva glavni vokal, no nije sve izgubljeno.

Pop diva se zarekla da će pronaći verziju albuma u kojoj ona pjeva glavne vokale. "Mogu vam reći da imam misiju iskopati verziju ovog albuma s mojim glavnim vokalima i neću prestati dok ga ne nađemo! Jako sam sretna što prolazimo kroz ovo iskustvo zajedno", obećala je Mariah.

Pročitajte i:

Turbulentna obitelj Mariah Carey: Sestra pjevačice tuži majku zbog užasnih trauma iz djetinjstva

Memoari prave dive: Mariah Carey zapalila obožavatelje najavom vrlo iskrene knjige o svom životu

Nikad skromniji rođendan glazbene dive, kći joj je čestitala na poseban način

Najveća diva među zvijezdama iznenadila: Mariah Carey u kolicima gurala kćer po najjeftinijem dućanu u gradu

Linker
19. travanj 2024 18:06