U Francuskoj

Manekenka stala u obranu kolegica i progovorila o neugodnom iskustvu: "Otkazali su mi reviju"

Ponukana slučajem sudarodnjakinja odbijenih na castingu za reviju u Parizu jer su, navodno, prekrupne, Suki Waterhouse ispričala je da je i ona jednom "otjerana" s piste zbog neobrijanih nogu.

Britanska manekenka, glumica i pjevačica Suki Waterhouse nedavno je postala vlogerica, a kako sa zaručnikom Robertom Pattinsonom očekuje bebu, vlog joj je postao svojevrsni prozor u svijet. S trudnoćom je sve u redu, pokazala je to i na nedavnoj dodjeli Emmyja u očaravajućoj i odvažnoj Valentinovoj kreaciji, beba stiže na proljeće, no poput mnogih budućih mama i energična Britanka mora se odmarati. Budući da ima napretek slobodnog vremena, nedavno ju je neugodno iskustvo dviju britanskih manekenki odbijenih na castingu za modnu reviju, ponukao da se u vlogu prisjeti neugodnog iskustva tijekom svojih manekenskih dana. Razočarana situacijom u kojoj su manekenke Lily Cole te Edie Campbell ostale bez angažmana jer su jednoj francuski casting agenti otvoreno rekli da je "predebela", dok je drugoj, na castingu za Milanski tjedan mode, pojašnjeno da je "prekrupna", Suki Waterhouse podijelila je fanovima u vlogu što se njoj dogodilo.

Ispričala je da je u jednom prilikom loše prošla uoči revije u Francuskoj čiji su casting agenti, "skloni osuđivanju", prenosi Daily Mail. Iako je tijekom manekenske karijere započete u 19. godini, nosila prestižne revije Hugo Bossa te Burberryja, dogodila joj se situacija da je na probu za reviju, za koju su je već angažirali, došla nespremna. Ukratko, nije stigla ukloniti dlačice s nogu. Da stvar bude gora, inače prekrasnoj Britanki taj dan nije započeo najbolje: na probu je dojurila odmah nakon leta, pa nije imala vremena ni za odmor, a kamoli za depilaciju.

"Nema ničeg goreg od pojavljivanja na probi ravno iz aviona, bez obrijanih nogu - jer su Francuzi skloni osuđivanju. Otkazali su mi reviju jer sam se pojavila na probi u ne baš najboljem izdanjem", rekla je. Njen izgled opisali su kao "otrcan", što ju je uvrijedilo.

U jednom isječku trudna glumica, koja je vlog o standardima u svijetu mode snimila u hotelskoj sobi, umotana u ogrtač od frotira (pritom je i jela), ustvrdila je da su je Francuzi gledali s jedva prikrivenim podsmijehom, nastojeći se što prije riješiti "te Engleskinje".

Svjesna je da postoje elementarni kozmetički postupci bez kojih se u svijetu mode jednostavno ne može, ali je ipak situaciju nastalu zbog njezinih neobrijanih nogu, ocijenila kao prekomjerno osuđivanje.

Razlog zbog kojeg ju je to povrijedilo krije se, čini se, u situaciji da je svojim odjevnim stilom iskopirala francuski chic (tamna odijela ispod kojih nije nosila košulju, "neposlušno" stilizirana kosa i odvažni crveni ruževi), osnažila svoje samopouzdanje, a modni taj recept primijenile su druge žene. Možda je zbog popularizacije stila tipičnog za Francuskinje ili zbog činjenice da se paralelno s modelingom, bavila glumom i pjevanjem, očekivala povlašten tretman? No, stil odijevanja i rad na samopouzdanju su jedno, da se o odbacivanju modela jer nisu dovoljno mršave i ne govori. Neobrijane noge u svijetu mode su nešto drugo, gdje je biti uredan znak poštovanja prema poslu.

Linker
25. travanj 2024 00:37