BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
Neočekivana odluka

Lizzo objavila da odustaje od glazbene karijere: "Dosta mi je omalovažavanja, ne treba mi to"

Američkoj pjevačici nagrađenoj Grammyjima te Emmyjem za pjesmu iz filma "Barbie" dosta je ružnih komentara zbog činjenice da se njeno tijelo ne uklapa u holivudske standarde.

Američkoj pjevačici nagrađenoj Grammyjima te Emmyjem za pjesmu iz filma "Barbie" dosta je ružnih komentara zbog činjenice da se njeno tijelo ne uklapa u holivudske standarde.

Umorna i ponižena zbog trolanja, izrugivanja i zlobnih opaski koje bi je pratile gdje god nastupala, koliko god bila dobra i imala moćan vokal, američka pjevačica Lizzo svojim je pratiteljima na Instagramu obznanila da prekida glazbenu karijere. Pojasnila je da se sve teže nosi s "lažima koje se govore o meni zbog utjecaja i pogleda" i implicira da napušta glazbenu industriju. Točnije, 35-godišnja Melissa Viviane Jefferson, kako glasi njeno pravo ime, želi pošteniji stav javnosti prema svojem stvaralaštvu.

"Umorila sam se od toga da me svi razvlače kako u životu, tako na internetu. Sve što želim je stvarati glazbu i usrećiti ljude i pomoći svijetu da bude malo bolji od onoga kakav je prema meni. Ali, počinjem se osjećati kao da me svijet ne želi," napisala je četverostruka dobitnica Grammyja te nagrade Emmy za pjesmu "Watch Out for the Big Grrrls" iz filma "Barbie", čiji je jedini problem prekomjerna težina. Dosad se hrabro nosila s pretilošću, visoko uzdignute glave pojavljivala se na crvenom tepihu u kreacijama koje nisu ni pokušale skriti njezine kilograme, ali i njeni živci te odvažan duh, imaju granicu.

"Stalno se suočavam s lažima koje pričaju o meni za klikove i preglede... Stalno sam predmet izrugivanja zbog svojeg izgleda... Ljudi koji me uopće ne poznaju prozivaju me i omalovažavaju me. Ne treba mi to - odustajem", zaključila je pjevačica i reperica, koja je karijeru započela prije četrnaest godina. Najveći uspjeh postigla je 2019., trećim studijskim albumom "Cuz I Love You" koji je zauzeo četvrto mjesto američke ljestvice Billboard 200. Singlovi s albuma "Juice" i "Tempo" postali su hitovi, a njen singl "Truth Hurts" iz 2017. dospio je na vrh Billboard Hot 100 ljestvice, ondje se zadržao devet tjedana i postalo najduže vodeća solo pjesma glazbenice.

Pojavila se i u filmu "Prevarantice s Wall Streeta". No, sve to nije bilo dovoljno da se pjevačica impresivna glasa izbori za pravo biti zvijezda čije se tjelesne mjere ne uklapaju u holivudske standarde - bez verbalnog zlostavljanja. Ovaj put će se stvari morati promijeniti jer glazbenica više neće tolerirati toksičan odnos prema sebi. Predobra je u onome što radi da bi si to dopustila.

Linker
27. travanj 2024 23:09