sloboda ima cijenu

Lažna bogatašica uskoro na slobodi, no dobila je strogu zabranu koja će joj teško pasti

Od ožujka 2021. bila je u imigracijskom pritvoru jer joj je istekla viza, a sada joj je sud dodijelio slobodu jer ne predstavlja više nikakvu prijetnju društvu.

Lažna bogatašica Anna Sorokin, po kojoj je snimljena i Netflixova mini serija "Projekt Anna", uskoro će ponovno biti slobodna žena. Naime, nakon što je 2021. odslužila četverogodišnju kaznu zbog višestrukih financijskih prevara i pretvaranja da je bogata njemačka nasljednica i dio njujorške elite, ponovno je uhićena u ožujku 2021. jer joj je bila istekla viza.

Od tada je u imigracijskom pritvoru (ICE), a da izađe mora platiti jamčevinu od 10.000 dolara i zabranjen joj je pristup društvenim mrežama. Na njima je, dok se predstavljala bogatašicom, redovito objavljivala fotografije na kojima uživa u naizgled raskošnom životu kako bi privukla investitore i nove prijatelje. Na Instagram se vratila čak i nakon odsluženja kazne, što sada više neće smjeti.

image

Anna Sorokin

STEVEN HIRSCH/POOL/NYP/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Nakon što izađe iz pritvora, Sorokin će biti pod 24-satnim kućnim pritvorom dok se njezina imigracijska situacija ne riješi i ne bude deportirana natrag u Njemačku.

Jedan od njezinih odvjetnika, John Sandweg, pohvalio je odluku suca. "Nije optužena za počinjenje zločina još od 2017. Dokazi su jasno pokazali da se svakim rizikom koji ona predstavlja može adekvatno upravljati putem nadzora, elektroničkog praćenja, uvjetnog otpusta i nadzora ICE-a", rekao je Sandweg.

"Financijski zločini su me proslavili. Tužitelji su me morali prikazati kao zlikovku, ali suđenje i njegovo medijsko praćenje na kraju su dodatno pridonijeli mojoj slavi i popularnosti", rekla je Anna po izlasku iz zatvora.

image

Annu u seriji glumi Julia Garner.

JOSE PEREZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Američki imigracijski sudac Charles Conroy utvrdio je da je ona pokazala interes za traženje legitimnog zaposlenja u Sjedinjenim Državama, no suočit će se velikom osudom javnosti.

Sorokin je rođena u Rusiji, ali se pretvarala da je njemačka nasljednica koja se prevarom probila kroz elitu New Yorka, ukravši više od 200.000 dolara. Prethodno je proglašena krivom po osam optužbi 2019., uključujući pokušaj velike krađe prvog stupnja, tešku krađu drugog stupnja, tešku krađu trećeg stupnja i krađu usluga.

Linker
18. travanj 2024 21:50