Profimedia
Saga se nastavlja

Kevin Costner optužio bivšu da namjerno zavlači razvod, ona kaže da "ne razumije"

Nastale su zavrzlame oko predbračnog ugovora pa je glumac optužio bivšu suprugu da namjerno odugovlači cijeli proces.

Nastale su zavrzlame oko predbračnog ugovora pa je glumac optužio bivšu suprugu da namjerno odugovlači cijeli proces.

Da razvod između Kevina Costnera i njegove supruge Christine Baumgartner neće biti jednostavan i riješen mirnim načinom, postalo je jasno ubrzo nakon što je u svibnju ove godine ona predala zahtjev. Dizajnerica je odlučila privesti kraju njihov 18-godišnji brak u kojem su dobili troje djece - sinove Caydena Wyatta i Hayesa Logana te kćer Grace Avery. Kao razlog navedene su nepomirljive razlike, a ona je zatražila zajedničko skrbništvo nad djecom. Uskoro nakon krenuli su problemi. Najprije je glumac od supruge tražio da iseli iz njihovog doma u roku od 30 dana, kako je navedeno u predbračnom ugovoru, a kada je to propustila učiniti, službeno se žalio kako bi je prisilio da što prije ode jer je smatrao da je u kući ostala samo kako bi ga "nagovorila na razne financijske zahtjeve koje ima". Par se od samog početka međusobno optužuje pa je tako ona njega prozvala da želi izbaciti i nju i djecu i da će zbog njega postati beskućnici.

image

Kevin Costner i Christine Baumgartner s djecom 2015. godine

MAYER/FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA MAYER/FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

U najnovijem razvoju situacije, Kevin je optužio bivšu ženu da namjerno odugovlači proces razvoda nakon pravne zavrzlame koja je nastala oko toga je li Christine "razumjela korištenje riječi razumjeti u njihovom predbračnom ugovoru". Naime, on je od suda zatražio financijske sankcije prema svojoj supruzi koja navodno nije odgovorila na njegove zahtjeve da se izjasni oko svojih potraživanja. U žalbi se Costner žali kako je njegova supruga do sada samo postavljala prepreku za preprekom kako ne bi odgovorila na važne točke iz predbračnog ugovora. O tvrdi kako je od njezine supruge traženo da svoje tvrdnje mora opravdati dokumentima ili svjedocima, ali da ona to "tvrdoglavo odbija".

"Christine tvrdi da ne može potvrditi niti poreći da je razumjela predbračni ugovor jer ona (i očigledno njezini odvjetnici) ne razumiju riječ ‘razumjela‘", stoji u žalbi slavnog glumca koji dodaje kako je ovo najprljavija igra jer riječ razumjela nije tehnički izraz ili pak nepoznata riječ.

"Ideja da Christine i iskusni odvjetnici koji je zastupaju ne razumiju riječ ‘razumjela‘ i ne mogu odgovoriti na ovaj jednostavan, jasan zahtjev je neozbiljna. Očito je da je ovaj prigovor nejasnosti podnesen samo u svrhu odgađanja", stoji na kraju njegove žalbe. Naime, od svibnja, kada je krenuo proces razvoda, Christine ne želi odgovoriti na pitanje razumije li sve stavke predbračnog ugovora iz 2004., a zadnje što je njezin tim tražio je da se definira taj pojam. Costnerovi odvjetnici poslali su definiciju i sada od suda zatražili da se ona čim prije izjasni oko pitanja kako bi se utvrdila valjanost dokumenta. Saslušanje oko predbračnog ugovora održat će se tek krajem godine, a očekuje se kako Christine neće popustiti i da će pokušati odbaciti valjanost dokumenta.

Ipak, odluka suca da se mora iseliti iz kuće vrijedne 145 milijuna dolara mogla bi ukazivati na to da je dokument pravno valjan i da će ga se sud pridržavati. I dok joj je Costner uplatio 1,5 milijun dolara kako bi lakše pronašla novi dom, ona taj novac nije dirala jer bi je to, kako je izjavila, onemogućilo u dokazivanju da predbračni ugovor nije valjan.

Christine se nedavno uselila u novu kuću u Santa Barbari za koju mjesečno izdvaja 35 tisuća dolara: na raspolaganju su joj četiri sobe i četiri kupaonice, a ima i bazen. Ipak, prije preseljenja sve što će ponijeti sa sobom morala je provjeriti sa svojim bivšim suprugom i nije smjela uzeti apsolutno ništa bez njegovog odobrenja - osim svoje odjeće, modnih dodataka i nakita.

Linker
27. travanj 2024 03:36