PROFIMEDIA
Ekskluzivni intervju

Karen Pittman: "Danas je i dalje tabu tema što žene odlučuju da ne žele imati djecu"

Karen Pittman je samo za Gloriju razgovarala o tome kako nova sezona serije "I tek tako..." hrabro istražuje teme o ženama koje se i danas smatraju tabu, donosi inspirativne priče o novim počecima i promjenama koje žena prolazi nakon kraha braka, sve upakirano u zabavan i smiješan prikaz moderne dating scene i nespretnih seksualnih susreta.

Karen Pittman je samo za Gloriju razgovarala o tome kako nova sezona serije "I tek tako..." hrabro istražuje teme o ženama koje se i danas smatraju tabu, donosi inspirativne priče o novim počecima i promjenama koje žena prolazi nakon kraha braka, sve upakirano u zabavan i smiješan prikaz moderne dating scene i nespretnih seksualnih susreta.

U novoj sezoni serije „I tek tako...” mnoge žene ponovno su zakoračale na dating scenu, uključujući Nyu Wallace koju glumi sjajna Karen Pittman. Tijekom prve dvije premijerno prikazane epizode druge sezone, Nya je službeno ostavila supruga Andrea Rashada nakon što je htjela da uzdrmaju strasti putem video poziva samo da bi otkrila da se on u hotelskoj sobi nalazi s jednom od svojih pratećih pjevačica. Iz stana je uklonila njegove stvari i odlučila istražiti samački život prvi put od sredine 90-ih.

- Cijela nova sezona vrti se oko novih početaka i gledatelji će vidjeti Nyino osebujno iskustvo o tome kako se osjeća i kako izgleda novi početak nakon dugog braka. Nakon izlaska iz braka, ona je spremna ponovno ići na spojeve, ali jako joj je neugodno. Gledatelji će vidjeti kako nespretno korača dating scenom. Bilo je jako smiješno i zabavno istražiti tu njezinu stranu i mislim da na neki način podsjeća na stare dane „Seks i grada”. Imam jednu scenu sa Seemom Patel i Carrie Bradshaw gdje pijemo Cosmopolitan koktele u hotelskom baru. Mislim da će ženama biti zanimljivo vidjeti kako izgleda život žene koja je izašla iz braka, koja je preko noći bačena nazad u samački život i koja mora vidjeti kako izgleda dating današnjice – kaže 37-godišnja glumica čija pozitivna energija zrači kroz ekran dok razgovaram s njom putem video poziva. Javlja se iz svog doma u New Yorku, a prvo što primjećujem je njezina predivna afro frizura i veliki, blistavi osmijeh.

image
WARNER BROS DISCOVERY

Iako su kroz svojih 25 godina postojanja likovi serije prošli kroz brojne prepreke i probleme, tema neplodnosti nije nešto što je originalna serija dovoljno istraživala. S obzirom na to da brojne žene diljem svijeta prolaze kroz slične probleme, sasvim je logično da ti problemi budu vidljivi u serijama i filmovima koje gledamo. Međutim, Nya Wallace je drugačija od žena koje vidimo u filmovima i serijama koje se dotiču problema oko osnivanja obitelji. Naime, najčešće su to priče o ženama koje silno žele djecu, ali jako teško dolaze do ostvarenja svojih želja. Nya s druge strane ne želi djecu, odnosno ne smatra da mora postati majka da bi bila sretna i ispunjena. To je bio problem koji je stvorio najveću pukotinu u njezinom braku budući da njezin bivši suprug se nije mogao pomiriti s činjenicom da neće biti roditelji iako je Nya prošla proces umjetne oplodnje, ali bezuspješno.

- Mislim da ćemo vidjeti više priča o tome jer žene danas imaju veći izbor istraživati plodnost. Možemo zamrznuti jajašca, možemo otići u banku sperme, možemo obaviti porod s lijekovima ili bez njih. Sad postoji milijun načina da istražimo kako izgleda biti majka, a i postati majka. Mislim da je fascinantno da još uvijek postoji toliko srama i grižnje savjesti zbog toga što žene odlučuju da ne žele imati djecu i da ih majčinstvo ne zanima. I dalje je tabu tema. Mislim da je to vrlo specifično za crnkinje i da su scenaristi prve sezone stvarno željeli istražiti kako to izgleda. U drugoj sezoni vidjet ćete Nyu kako se snalazi sa svim promjenama koje su uslijedile nakon kraha njezinog braka. Ona je odlučila da će umjesto brige o djetetu posvetiti se brizi o sebi. I na mnogo načina još uvijek je revolucionarno da žena to odluči. Mislim da je važno da razgovaramo o tome, ali mislim da je i važno da to istražimo na zabavan i smiješan način – smatra glumica koja je u privatnom životu samohrana majka dvoje djece.

image
PROFIMEDIA

Osim što će vidjeti promjene u Nyi, Karen kaže da će u ovoj sezoni biti posebno zanimljivo gledati kako se mijenja njezin stil. Glumica ističe da joj je bilo jako bitno kako će se Nya izražavati kroz svoju odjeću i misli da su kostimografi napravili fantastičan posao.

- Nya u svakoj sceni izgleda nevjerojatno. Jedna stvar koju posebno volim kod nje je njezina prirodna kosa. Osobno poznajem žene u Brooklynu u New Yorku koje izgledaju točno kao ona. Njihova odjeća možda nije najmodernija i dosta je sportska, ali je etnična i kosa im je prirodna. Istražujemo drugačiji standard ljepote koji se nasljeđuje unutar kulture, koji je lijep, zabavan i tako prepoznatljiv za New York. Jedna od velikih radosti za mene je što mi se žene obraćaju i govore da je ono što predstavljam u seriji tako važno i itekako dobrodošlo. I to ne samo crnkinje, već sve žene koje su uzbuđene vidjeti kako se priča razvila i postala sveobuhvatnija – govori Karen.

image
PROFIMEDIA

Glumica priznaje da je oduvijek bila velika obožavateljica originalne serije i da joj se činilo nestvarnim kada je dobila ulogu profesorice Nye. Posebice jer najviše scena ima sa Cynthijom Nixon, a Miranda Hobbes je uvijek bila njezin najdraži lik. Ipak, ono zbog čega je najponosnija što je dio ovog projekta je što serija već godinama inspirira žene.

- Mislim da serija doista cijelo vrijeme pomiče okvire za žene na inspirativan i aspirativan način. Mislim da je jedan od najvažnijih i najzabavnijih načina bio uvesti nebinarni lik kao što je Che Diaz. Oni su izazvali lavinu reakcija, pozitivnih i negativnih. Ali zapravo je to obilježje onoga što je bio „Seks i grad”, prisluškivao je publiku i istraživao teme koje ih najviše zanimaju. Volim Saru Ramirez u ovoj priči, volim njihov lik i volim reakcije publike. Mislim da pomažemo ženama da istraže sebe i, naravno, volim što u fokus stavljamo modu i nespretnost seksualnih susreta. Nevjerojatno je zabavno i trebalo bi biti zabavno jer biti žena je nevjerojatna radost. Drago mi je što možemo slaviti žene, istražiti njihove priče na jedan vrlo radostan način i biti dio projekta koji je predvođen fantastičnom skupinom žena – zaključuje glumica.

image
WARNER BROS DISCOVERY
Linker
29. travanj 2024 06:33