VIDEO INTERVJU

Jelena Rozga otvoreno o zdravlju: ‘Strašno sam se bojala za štitnjaču i srce, pozlilo mi je‘

Splitska pjevačica priznala nam je kako je zbog brojnih projekata na kojima trenutačno radi bila zabrinuta za svoje zdravlje, jer godinama ima problema sa štitnjačom i srcem.

Akustični album bio je dugogodišnja želja Jelene Rozge, a nakon više od četvrt stoljeća na glazbenoj sceni napokon ju je i ostvarila. U ponedjeljak je u zagrebačkom hotelu Esplanade splitska pjevačica predstavila album "Minut srca mog", koji je objedinio 19 pjesama koje su obilježile njezin život i karijeru.

Na albumu su se našle i akustične obrade hitova koje je Jelena otpjevala kao članica grupe Magazin, kojoj se pridružila kao 19-godišnjakinja, a svojih se početaka i dan danas rado prisjeća.

"Pjevati u Magazinu bilo je ispunjenje svih mojih snova i to je jedan lijep period u mom životu. U deset godina u grupi Magazin sam zaista puno naučila, što treba, a što ne treba. Kada sam 2006. otišla u solo karijeru možda mi je bilo puno teže, ali je također bilo najljepše. I u onim trenucima kad sam, realno, imala ispred sebe 20 ljudi. Netko bi na mom mjestu vjerojatno odustao i počeo se baviti nečim drugim. Ja sam se borila i borba me dovela do svega ovoga večeras", rekla nam je Jelena.

Najdražu pjesmu s albuma teško joj je odabrati jer to, kako kaže, ovisi o trenutku u kojemu se nalazi.

"Jedan dan mi je najdraža ‘Ginem‘, drugi dan ‘Minut srca tvog‘, treći dan ‘Cirkus‘. Sve ovisi o mom raspoloženju. Svih 19 pjesama koje se nalaze na albumu su zaista predivne, ali ja bi dodala još deset, petnaest sigurno, ali onda bi ga završila 2024. vjerojatno, ili nikad", smije se pjevačica.

image

Jelena je u ponedjeljak predstavila novi album

MARKO TODOROV CROPIX

Opisuje se kao perfekcionist koji voli da je sve točno "u milimetar" te kaže da se vodi onom da uvijek može bolje.

"Mene treba onako doslovno potjerati iz studija, reći mi: ‘Hajde, izlazi pa se vrati sutra ili ne dolazi deset dana dok mi to ne završimo sve‘. Ja sam puno naučila radeći na ovom albumu, napredovala sam pjevački, to nekako mogu bez problema reći", ističe Rozga.

image

Rado se prisjeća početaka u Magazinu

MARKO TODOROV CROPIX

Ipak, zanimalo nas je postoji li u njezinoj bogatoj diskografiji i pjesma za koju bi voljela da je nikada nije snimila.

"Ima! ‘Obožavam‘, to je ona ‘burek i tople krafne‘, ta mi prva padne napamet. Ima vjerojatno još koja, ali nema puno takvih", otkrila je.

U svojim je hitovima Jelena više puta opjevala i solo heroine i tragične ljubavi pa smo je upitali smatra li kako bi joj bilo lakše u životu da uz sebe ima muškarca.

"Tko je rekao da nemam?" rekla je zagonetno i prasnula u smijeh.

Na albumu je surađivala i s Matijom Cvekom, a iako kaže da su odmah "kliknuli", šuškanja o njihovoj navodnoj romansi Jeleni su smiješna.

image

Pjevačica se opisuje kao perfekcionista

MARKO TODOROV CROPIX

"Jednostavno gluposti. Snimiš s nekim duet, napraviš nešto lijepo i odmah si u vezi. Samo mahnem ovako rukom i to je to! Idem dalje. Matija je divan, on je moj prijatelj i stvarno smo napravili divan posao nas dvoje", istaknula je Rozga.

Također, mnogi su je povezivali i s popularnim televizijskim chefom Ivanom Pažaninom, no Jelena nas uvjerava kako između njih ne postoji privlačnost:

"Ivan i ja smo iz istog grada i to je to, otprilike kao i s Matijom. Viđamo se tu i tamo, iako sad kako sam u Zagrebu nikog ni ne viđam."

Jelena je proteklih mjeseci osim snimanjem novog albuma bila zaposlena i pripremama za veliki koncert u Areni Zagreb, koji je već gotovo rasprodan. Pjevačica priznaje da je bez obzira na temeljite pripreme pod stresom, te kako očekuje da će tog 17. prosinca imati veliku tremu:

"Zaista je velika produkcija ovaj put. Moja publika to zaslužuje, najbolje od mene, da na bini bude sve naj, naj, naj! I aranžmani, i plesači, i produkcija, i svjetlo, i kostimi, koje mi radi Envy Room."

image

Šuškanja da je u vezi s Cvekom samo su šuškanja, kaže

MARKO TODOROV CROPIX

A postoji li razlika između Jelene na sceni i Jelene u privatnom životu?

"Ne! Apsolutno ne. Samo nisam sređena, nemam frizuru, uglavnom sam s repićem i nemam puno šminke. Sve je isto", kaže kroz smijeh.

Jelena ne krije ni kako je zbog svih obveza, kao i zbog nadolazeće regionalne turneje, bila jako zabrinuta za svoje zdravlje. Naime, zbog stresa i pretrpanog rasporeda pjevačici su se posljednjih godina javili problemi sa srcem i štitnjačom.

"S obzirom na to da radim na dva projekta u isto vrijeme, strašno sam se bojala kako će to podnijeti moja štitnjača i moje srce. Međutim dobro sam, zdravlje je dobro trenutno, ne osjećam nikakve tegobe, štitnjača me sluša. Čim osjetim da me guši, vadim krv, hormone, da vidimo što se treba napraviti. Naravno, sve to prijavim svom endokrinologu koji mi mijenja terapiju, ali već sam duže vrijeme na istoj terapiji", ispričala je Jelena i dodala kako joj je nedavno pozlilo pa je otišla na pregled.

image

U budućnosti se vidi u rodnom Splitu

MARKO TODOROV CROPIX

"Imala sam jedan lošiji dan, došlo mi je zlo i onda sam otišla pregledati svoje srce. Moje srce je zdravo, sve je hvala Bogu dobro. Samo stres i valjda premor", objasnila je

Zbog spomenutih je obveza Jelena mjesecima izbivala iz svog rodnog Splita, što joj ne pada lako. Iako kaže kako i u Zagrebu ima mnogo divnih prijatelja, u budućnosti se vidi jedino u gradu pod Marjanom.

"Uvijek će odgovor biti Split. To je moj dom, ja sam Splićanka, tamo su moji roditelji, prijatelji. Ja sam godinama u Zagrebu, ovdje sam išla i u školu, ali nekako sam najsretnija kad sam kod kuće", ispričala nam je.

U prošlosti je u više navrata imala problema s uhodama, te priznaje kako se i dalje boji te joj nije nimalo svejedno sama šetati noću u kasnim satima.

"Uvijek gledam preko ramena, pogotovo kad se vraćam s neke probe ili iz studija, uvijek pazim da me netko ne prati. To su stvari koje su mi se događale duži niz godina. Imala sam problema ne s jednim, nego s raznim ljudima. Nije mi svejedno i nikad mi neće biti, nikad neću mirna moći šetati gradom. Naravno, to niti ne radim. Trudim se da u neko normalno vrijeme prošetam sa psićem. Ako je kasno uvijek me netko otprati do kuće", bila je iskrena Jelena.

image

Sprema i veliku regionalnu turneju

MARKO TODOROV CROPIX
Linker
01. travanj 2024 23:08