PONOVNO GLUMI

Ipak nije ‘otkazana‘: Amber Heard se vraća u nastavku filma o superheroju

Usprkos glasinama i nedostatku kemije s kolegom, glumica će ipak sudjelovati u snimanju novog nastavka "Aquamana".

Warner Bros. studio ovaj je tjedan potvrdio da će Amber Heard ipak reprizirati svoju ulogu Mere u novom nastavku "Aquamana" nakon što su internetom prošle godine počele kružiti glasine da je glumica izbačena iz filma. Studio je na najvećem i najvažnijem skupu za svjetsku kino industriju, CinemaConu prikazao prvi trailer za film "Aquaman and The Lost Kingdom". U traileru koji još nije objavljen, u dvije kratke scene prikazan je lik Mere, a još nije poznato koliko će vremena na ekranu Heard imati. Naime, glumica je za vrijeme suđenja za klevetu s bivšim suprugom Johnnyjem Deppom izjavila da je velik dio njezine uloge izbačen iz scenarija prvog filma.

"Jako sam se borila da ostanem u filmu, nisu me htjeli uključiti. Dobila sam scenarij. A onda su dane nove verzije scenarija u kojima su izbačene akcijske scene koje su prikazivale dva lika koja se bore jedan s drugim", rekla je Heard.

U lipnju 2022. također se počelo špekulirati da studio nije zvao Heard za nastavak filma te da su u procesu ponovnog odabira uloge Mere. Iako je Heard negirala da je u potpunosti izbačena iz novog filma, glasine o promjeni glumice vjerodostojnost su dobile tek kada je tadašnji šef DC-Filma Walter Hamada svjedočio tijekom suđenja da su razmišljali o promjeni glumice zbog nedostatka "prirodne kemije" s kolegom Jasonom Momoom koji ima glavnu ulogu.

Hamada je tada objasnio kako je pitanje o promjeni glumice pokrenuto odmah nakon završenog snimanja prvog dijela, a ne zbog sudskog procesa u kojem je sudjelovala Heard. Također je negirao tvrdnje da je lik Mere doživio dramatično smanjenje uloge tijekom snimanja, uključujući i oduzimanje akcijske scene te naveo da je uključenost lika bila kakvom je zamišljeno od početka.

Heard je Meru prvi put utjelovila u filmu "Justice League" iz 2017., što je dovelo do filma "Aquaman" iz 2018. u kojem je glavnog lika utjelovio Jasona Momoa. Novi nastavak u kina bi trebao doći krajem ove godine.

Linker
25. travanj 2024 13:20