Odbačeni tata

Ioan Gruffudd suočen s novom dramom, starija kćer Ella ne želi ga ni čuti ni vidjeti

Djevojčica je uz pomoć mame, Alice Evans, zatražila od suda da njenom ocu i njegovoj djevojci Bianci Wallace zabrani pristup nakon incidenta koji se dogodio kada ih je posjetila.

Prvi izlazak velškog glumca Ioana Gruffudda u javnost nakon što je njegova 13-godišnja kćer zatražila da mu sud zabrani prilazak, prošao je neuobičajeno dobro. Zvijezda filmova o superherojima "Fantastic four" prošetala se nasmiješena s partnericom Biancom Wallace. Trudio se pokazati da ga neuobičajen zahtjev starije kćeri Elle ne uznemiruje dok je s djevojkom vodio njihovog psa u šetnju jer se, eto, takve stvari događaju gotovo svakodnevno... Naravno, situacija je mnogo ozbiljnija nego što to glumac želi pokazati. Zahtjev djevojčice da se tati i njegovoj djevojci zabrani prilazak dolazi nakon navodnog incidenta u njegovom domu, kada su Ella i njena četiri godine mlađa sestra Elsie bile u posjeti.

U sudskim dokumentima do kojih je došao Page Six ne navodi se o čemu je riječ, ali nije teško pretpostaviti da je došlo do svađe. Da li se djevojčica porječkala s tatom, zamjerajući mu što se zbog nove partnerice odselio iz obiteljskog doma i u ožujku 2021. podnio zahtjev za razvod od supruge, njene mame Alice Evans? Ili su se povišeni tonovi pojavili dok je djevojčica pričala s njegovom djevojkom? Ella Gruffudd je, prema uvidu u dokumente, u tolikoj mjeri uznemirena da više ne želi ići ocu niti želi da on i njegova djevojka dolaze njoj. Zahtjev je poslala sudu uz pomoć svoje mame, Alice Evans, i njenog odvjetnika jer je maloljetna i majka joj je, zasad, jedini skrbnik.

image

Alice i Ella Gruffudd prilikom nedavne selidbe iz obiteljskog doma

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Gorki je to epilog duge, toksične drame između 49-godišnjeg glumca i njegove bivše supruge, britansko-američke glumice Alice Evans. Upoznali su se prije 22 godine na snimanju filma "101 Dalmatians" i vjenčali pet godina kasnije. Činilo se da imaju skladan brak i da nju ne uznemiruje činjenica kako on gradi sve uspješniju karijeru dok ona zapostavlja svoju kako bi što više vremena provela uz njihove kćeri.

A onda ju je prije dvije godine šokirala suprugova odluka ostaviti obitelj zbog mlađe i atraktivnije partnerice, 30-godišnje glumice Biance Wallace. Bivša je najprije povela osvetničku kampanju na društvenim mrežama protiv nekad odanog supruga i njegove nove djevojke, pa je Gruffudd zatražio zaštitu od suda zbog njenog sustavnog ocrnjivanja. Međutim, 54-godišnja Alice Evans žalila se i na činjenicu da ju je ostavio bez dovoljno novca brinuti se o djeci, a kako zbog majčinstva nije snimala, našla se u nezavidnoj situaciji. Nije poznato kako je sud odgovorio na njen zahtjev za uzdržavanjem djece.

image

S bivšom suprugom i starijom kćeri Ellom, 2015.

KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/SHUTTERSTOCK

No zna se to da se početkom svibnja ove godine morala iseliti iz obiteljskog doma u Los Angelesu, upisanog u zemljišnim knjigama na ime bivšeg supruga. Velšanin je, naime, zatražio pomoć suda i zato da iseli bivšu suprugu i njihove dvije kćeri kako bi nesmetano prodao kuću vrijednu oko 2 milijuna dolara. Pojasnio je to riječima da nema novca za plaćanje hipoteke nakon što se iselio, sud je to dopustio pa Alice Evans traži novi smještaj koji bi mogla povoljno unajmiti.

Bio je to jedini dom koji su njihove kćeri, Ella i Elsie poznavale i možda je (prisilno) iseljenje razlog zbog kojeg je došlo do spomenute svađe? Vjeruje se da će Alice Evans dobiti svoj dio kada se kuća proda, ali do tada treba preživjeti a ona, čini se, nema sigurne prihode.

Druga neuralgična točka u odnosu bivšeg bračnog para bila je borba za skrbništvo. Alice Evans ne želi ga dijeliti pa je Ioan Gruffudd zatražio da se skrbništvo dodijeli njemu.

"Podnio sam zahtjev za skrbništvo nad kćerima zbog Aliceinog stalnog zlonamjernog ponašanja prema meni i prema djeci i potkopavanja mojih napora da izgradimo kvalitetan odnos. Vjerujem da se Alice i danas miješa u moje odnos s djecom i vjerujem da nanosi emocionalnu štetu Elli i Elsie", pojasnio je sudu Gruffudd.

image

Ioan Gruffudd s Alice Evans 2018., dok im je brak funkcionirao

ALBERTO TERENGHI/IPA/SHUTTERSTOCK

S obzirom na nedavni, nelijep razvoj situacije, pitanje je kako će i hoće li dobiti skrbništvo jer ga starija djevojčica više ne želi vidjeti. Nema sumnje da je mama utjecala na činjenicu da nema lijep odnos s tatom. No, to mu nije jedina nevolja. Pokazalo se da se njegova nova partnerica već četiri godine bori s teškom dijagnozom, multiplom sklerozom, neizlječivom bolesti središnjeg živčanog sustava.

Bianca je prije godinu dana otkrila da je među oboljelima dok je bila na humanitarnoj večeri za "MS Society" u Londonu, priznajući kako je "živjela u strahu" kako će i hoće li reći drugima. "

"U listopadu 2018. dijagnosticirana mi je MS agresivnog oblika, pojavila brzo i s teškim simptomima. U roku od nekoliko tjedana više nisam mogla hodati, cijela moja desna strana bila je potpuno paralizirana", rekla je glumica čije se stanje u međuvremenu stabiliziralo. Pohvalila je svog dečka, Ioana Gruffudda.

image

Ioan Gruffudd sa kćerkom 2018., kad je sve štimalo

AMA/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Osjećam se jako sretno s nekim tko mi pruža veliku podršku. Super je, ovo nikad nisam imala. Imati nekoga tko razumije je nevjerojatno", rekla je Australka. Ipak, ono što je velškom glumcu trebao biti ležeran, ugodan odnos s 19 godina mlađom partnericom pretvorilo se u nešto što nije očekivao. Zasad je među njima sve u redu, a vjerojatno će tako biti i ubuduće. Ili možda neće? Jer, uvijek postoji mogućnost da zaljubljiv Velšanin na nekom setu sretne drugu ženu.

Linker
19. travanj 2024 06:15