Demi Moore

 PROFIMEDIA
nerazdvojni

Hoće li Demi Moore vratiti popularnost psima koji stanu u torbicu?

Čivava Pilaf, koju je slavnoj glumici poklonila njezina kći, pojavila se čak i na televiziji kada je Demi gostovala u emisiji kod Stephena Colberta. Kako kaže, sve rade zajedno.

Čivava Pilaf, koju je slavnoj glumici poklonila njezina kći, pojavila se čak i na televiziji kada je Demi gostovala u emisiji kod Stephena Colberta. Kako kaže, sve rade zajedno.

Glumica Demi Moore u posljednje se vrijeme ne odvaja od svoje čivave Pilaf pa je tako kujicu tešku tek kilogram i pol ova slavna 61-godišnjakinja sa sobom povela i u New York na promociju serije "Feud: Capote vs. Swans". Isto tako, njezina malena Pilaf prisustvovala je apsolutno svim jutarnjim i kasnim projekcijama, sjedila Demi u krilu za vrijeme njezinih intervjua, "nadzirala" dijeljenje autograma, ali i pozirala zajedno sa svojom vlasnicom znatiželjnim paparazzima.

image
FERNANDO RAMALES/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čivava, koju je slavnoj glumici poklonila njezina kći, pojavila se čak i na televiziji kada je Demi gostovala u emisiji kod Stephena Colberta. "Pilaf, moja mišica, ona je zvijezda. Moj sićušni suputnik… Ona je blago, moje malo dodatno srce", opisala je tom prilikom svoju ljubimicu Demi. New York je samo jedna od mnogih destinacija na Pilafinoj svjetskoj turneji. Naime, tijekom posljednje dvije godine Demi ju je sa sobom uistinu vodila posvuda, uključujući finale French Opena, sjedila je s njom u prvim redovima na Tjednu mode u Milanu, a čak je bila i u pariškom Louvreu.

image
THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Iako je vrlo pohvalno što svaki slobodan trenutak provodi sa svojim ljubimcem za koji je u nekoliko navrata rekla da joj je puno više od psa, mnoge je to navelo da se, i to vrlo nerado, prisjete 2000-ih kada su brojne poznate zvijezde, od kojih je jedna od najpoznatijih bila i Paris Hilton, sa sobom posvuda vodile svoje sićušne psiće. Izgledali su doslovno kao "modni dodaci" i mnogima se takav pristup nije svidio jer ipak se radi o živom biću, a ne dodatku.

Paris su tako redovito viđali s njezinim čivavama od kojih je neke i nosila u posebnim torbicama. Elle Woods koju je u filmu "Plavuša s Harvarda" utjelovila Reese Witherspoon i za čiji se izgled na ekranu naširoko smatralo da je inspiriran upravo reality zvijezdom, nikada nije nigdje odlazila bez svoje čivave Bruisera.

Glumica Lindsay Lohan u jednom je periodu također posvuda sa sobom nosila malenog maltezera Guccija, a 2010. se i Blake Lively moglo često vidjeti s njezinim minijaturnim ljubimcem. To je potaknulo mnoge ljubitelje životinja i borce za njihova prava da oštro osude takvo ponašanje, a pritom ideju o takozvanim "dizajnerskim psima" proglase ponižavajućom, pogotovo kada je riječ o odijevanju životinja u dizajnersku odjeću ili nošenje istih u skučenim torbicama.

image
JOSEPHINE SANTOS/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

Određene minijaturne pasmine također znaju imati ozbiljne zdravstvene probleme koji su često bili zanemarivani upravo zbog njihovog ljupkog, sitnog izgleda. Tako je 2015. godine izvješće britanske dobrotvorne organizacije za dobrobit životinja Blue Cross pokazalo da je svake godine sve veći broj napuštenih čivava i drugih malenih pasmina jer većini služe tek kao modni dodatak, a kada se pojave zdravstveni problemi, vlasnici ih bez imalo razmišljanja napuštaju.

Srećom, Moore je poznata po usvajanju i udomljavanju napuštenih štenaca, a trenutno ih ima čak deset u svom domu u Idahu pa ne sumnjamo da i o Pilaf brine na najbolji mogući način. Pa i sama glumica izjavila je kako ona nije zvijezda, već Pilaf - a sudeći po njezinom Instagram profilu zaista je na dobrom putu da postane jedan od najpoznatijih kućnih ljubimaca slavnih.

Linker
27. travanj 2024 16:02