ne ide više

Glumica zbog bolesti odlučila napustiti Ples sa zvijezdama: ‘Gurala sam koliko sam mogla‘

Slavna glumica, koja boluje od multiple skleroze, pokazala je da je unatoč bolesti voljna pomaknuti svoje granice, zbog čega je inspiracija mnogima.

Iako je svojim nastupom u američkoj verziji "Plesa sa zvijezdama" oduševila i žiri i publiku, glumica Selma Blair napustila je show. Blair, kojoj je 2018. dijagnosticirana multipla skleroza, odlučila je odustati od natjecanja kako bi se pobrinula za svoje izmučeno tijelo.

"Znate da sam bila pod nadzorom i da sam u kontaktu sa svojim liječnicima kroz cijeli ovaj proces. Išla sam na magnetsku rezonancu i rezultati su pokazali da ne mogu. Ne mogu nastaviti s natjecanjem. Gurala sam koliko sam mogla", ispričala je svojem plesnom partneru Sashi Farberu.

image

Selma Blair s partnerom u Plesu sa zvijezdama.

DISNEY+/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Multipla skleroza, naime, uzrokuje oštećenje živaca koje remeti komunikaciju između mozga i kostiju, a Blair nije željela napraviti još više štete svom tijelu.

"Kada imate kroničnu bolest, morate posebno razmišljati i moje tijelo definitivno trpi udarac. To je previše za sigurnost mojih kostiju. Imam intenzivnu traumu kostiju i upale među pukotinama pa bih mogla napraviti veliku štetu, a to, naravno, ne želim", dodala je glumica koja je ipak željela otplesati posljednji ples s Farberom.

Par je otplesao valcer na pjesmu "What the World Needs Now" i dobili su pozitivne kritike od sudaca koji su poručili Blair da je "nadahnula milijune ljudi".

image

Selma Blair u šetnji Los Angelesom

JOCE/BAUERGRIFFIN.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Selma je unatoč bolesti u showu pokazala odličnu fizičku snagu što su svi primijetili, a Ples sa zvijezdama joj je bila odlična prilika da barem malo ojača svoje tijelo.

"Zapravo nikad nisam plesala ni s kim... Nikada me netko nije zamolio za ples na takav način. Zahvalna sam što sam imala mogućnost naučiti barem jedan ples i što me Sasha držao u ‘okviru‘ kako bih mogla ostaviti štap postrani. Mislila sam si: ‘Vau, on mi može pomoći da budem tečna i da se krećem‘. Osjećala sam se kao u bajci zbog podrške ljudi doslovno, fizički i figurativno. To je tako dobar osjećaj", ispričala je Selma za Access Hollywood.

Linker
20. travanj 2024 11:59