Amal i George Clooney

 MVS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
DESETLJEĆE LJUBAVI

George i Amal Clooney u Veneciju su stigli su prije svih, a za to su imali jako dobar razlog

Holivudski superstar George Clooney prvi je stigao na jubilarnu 80. venecijansku Mostru, a sa suprugom Amal ondje će nazdraviti desetoj godišnjici njihove veze.

Holivudski superstar George Clooney prvi je stigao na jubilarnu 80. venecijansku Mostru, a sa suprugom Amal ondje će nazdraviti desetoj godišnjici njihove veze.

Dolazak na venecijansku Mostru, filmski festival koji se od 30. kolovoza do 9. rujna jubilarni 80. put održava na otoku Lido u Veneciji, za holivudskog velikana Georgea Clooneyja i njegovu suprugu Amal Clooney, odvjetnicu i lobisticu, tradicionalno označava oproštaj s ljetom i Italijom. U svojoj velebnoj vili na jezeru Como proveli su veći dio srpnja i kolovoza, a iz Venecije lete za Sjedinjene Države gdje ih očekuju nove obaveze.

Clooneyjevi su prvi celebrity par koji je dan uoči svečanog otvorenja jubilarne Mostre stigao u Veneciju, jer žele imati barem jedan cijeli dan samo za sebe, prije nego što se posvete svim protokolarnim i formalnim dužnostima koje se od njih očekuju.

image

U Veneciju su stigli prvi: Amal i George Clooney

MVS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Iako se ove godine suočava sa štrajkom američkih glumaca i scenarista, zbog čega će većina holivudskih glumaca zaobići Lido, ali i ostale jesenske festivale, Veneciji neće manjkati atraktivnih filmova i filmaša.

U programu je najavljen niz intrigantnih naslova, kao što su nova ostvarrenja Davida Finchera, Sofije Coppole i Wesa Andersona, a čast hrvatske kinematografije ove godine će braniti nagrađivana dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović. U sklopu programa Miu Miu Women Tales, prikazat će se njezin kratkometražni igrani film "Stane", a svakako treba spomenuti i premijerno predstavljanje serije "Znam kako dišeš" sarajevske redateljice Jasmile Žbanić.

Supružnici Amal i George Clooney veliki dio ljeta s klincima su tradicionalno proveli u velebnoj vili na jezeru Como. Nekada je služila kao okupljalište glumčevih razuzdanih frendova, a danas je topli dom njegove obitelji, u kojem tradicionalno ugošćavaju članove Amaline obitelji i druge prijatelje s djecom. U Veneciji će proslaviti desetu godišnjicu svoje veze, a 27. rujna i devetu godišnjicu braka u kojem su dobili 6-godišnje blizance Ellu i Alexandera. Par se i vjenčao u Veneciji, a mediji su njihovu svadbu proglasili vjenčanjem godine.

Linker
28. travanj 2024 10:09