RASKOL U OBITELJI

Enrique Iglesias godinama ne priča s ocem, odbio nasljedstvo od 100 milijuna dolara

Julio je u svojoj više od 50 godina dugoj karijeri stekao pravo bogatstvo. Posjeduje nekoliko luksuznih imanja i vila, lanac restorana, brojne tvrtke i cijeli otok na Bahamima.

Pjevač Enrique Iglesias odrekao se ogromnog nasljedstva svog oca, legendarnog glazbenika Julija Iglesiasa, piše španjolski El Nacional. Otac i sin navodno su već godinama u zategnutim odnosima, a izvori bliski obitelji tvrde kako uopće ne komuniciraju.

"Enriqueov odnos s ocem nikada nije bio među najboljima, znaju se ne čuti godinama, čak ni telefonom. Enrique smatra da je svoju karijeru skovao bez njegove pomoći”, ispričao je spomenuti izvor za španjolske medije.

image

Julio Iglesias na dodjeli nagrada za najuspješnije latino glazbenike 2014. godine

DAVID FISHER SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Razlozi njihova udaljavanja zasad su nepoznati, no mnogi su uvjereni kako između oca i sina postoji veliko rivalstvo na profesionalnoj razini. Upućeni tvrde kako se zbog narušenog odnosa s Julijem Enrique odlučio odreći dijela njegovog imetka, koji se procjenjuje na više od 800 milijuna eura.

"Enrique mu je dao do znanja da mu taj novac zapravo nije potreban, budući da je sa suprugom Annom Kournikovom izgradio svoje osobno bogatstvo", dodao je izvor.

Pjevač je treće od osmero djece španjolskog kantautora, te bi mu nakon očeve smrti pripalo 100 milijuna eura. Enriqueov se imetak trenutačno također procjenjuje na 100 milijuna dolara, dok je njegova supruga Anna navodno "teška" 60 milijuna dolara.

image

Enrique tvrdi da je karijeru izgradio bez očeve pomoći

KATCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Julio je u svojoj više od 50 godina dugoj karijeri stekao pravo bogatstvo. Osim neosporivog glazbenog talenta, čini se kako Iglesias posjeduje i onaj poduzetnički, a najviše je ulagao u nekretnine u Punta Cani u Dominikanskoj Republici. Postao je vlasnik trećine nekretnina i poslovanja u tom području, između ostalo i gradske zračne luke.

Na podužoj listi Iglesiasove imovine našlo se i luksuzno imanje u Marbelli, nekoliko vila u Miamiju, cijeli otoku na Bahamima, privatni avion vrijedan 45 milijuna dolara, lanac restorana, brend votke, viski podrum, niz skupocjenih automobila te udjeli u kozmetičkoj firmi.

Linker
14. travanj 2024 22:33