Novi udarac

Cristiano Ronaldo opet će se naći na sudu zbog optužbi za silovanje

Iako je postigao vansudsku nagodbu sa ženom koja ga je optužila da ju je 2009. seksualno napastovao, ona ponovno pokreće slučaj koji bi slavnom nogometašu mogao uništiti ugled.

Američki model i bivša učiteljica Kathryn Mayorga, koja je optužila nogometaša Cristiana Ronalda da ju je silovao 2009., uložila je žalbu na odluku suda da odbaci sve optužbe. Podsjetimo, slučaj je u lipnju odbacila američka sutkinja Jennifer Dorsey koja je rekla da se Mayorgin odvjetnik oslanjao samo na dokumente koji su procurili.

Mayorga želi poništiti izvansudsku nagodbu vrijednu 275 tisuća funti dogovorenu s Ronaldom 2010. godine te će njezini odvjetnici na sudu u San Franciscu pokušati ishoditi zahtjev od 54 milijuna funti odštete.

Mayorga je u tužbi iznijela da je Cristiana upoznala tijekom jednog od noćnih izlazaka. Zabavljali su se u klubu u Las Vegasu - Ronaldo je prišao Kathryn i ponudio joj piće, a kasnije su se s društvom zaputili u njegov apartman u hotelu Palms. U jednom trenutku je Kathryn otišla do kupaonice, a Cristiano je pošao za njom iako to navodno nije željela.

Ispričala je da joj je nogometaš rekao da mu dotakne spolovilo, no ona je to odbila. Potom ju je pokušao natjerati na oralni seks.

"Rekao je da će mi dopustiti da ga poljubim. Na što sam odgovorila da ću ga poljubiti, ali da neću dodirnuti njegov penis. Vrlo snažno je navalio na mene i počeo me dirati te je odjednom bio na meni", rekla je Mayorga. Cristiano ju je tada navodno silom odveo u spavaću sobu i seksualno napastovao.

Zbog svega toga, tvrdi Mayorge, bila je osramoćena i imala je problema s mentalnim zdravljem. Ronaldo je pak odbacio sve optužbe, a u showu Piersa Morgana rekao je kako je jako loše.

"Sjećam se kad sam čuo vijest dok sam sjedio u dnevnoj sobi s djevojkom. Slušao sam optužbe kada su djeca ulazila u sobu i samo sam promijenio kanal jer sam se sramio", ispričao je nogometaš. Kako mu ne bi bio uništen ugled, s Mayorgom se pokušao nagoditi.

image

Cristiano Ronaldo i njegova zaručnica Georgina Rodriguez.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Zadovoljni smo detaljnim preispitivanjem ovog pitanja od strane suda, ali i njegovom spremnošću da pravedno primijeni zakon obzirom na činjenice i preporuči odbacivanje građanskog predmeta protiv Ronalda", rekao je tada njegov odvjetnik Peter S. Christiansen.

Ipak, čini se da američki model neće tako lako pustiti ovu priču. Mayorga između ostalog potražuje 18 milijuna funti za "pretrpljenu bol i patnju", 18 milijuna funti za buduću "bol i patnju" i još 18 milijuna funti za kaznenu odštetu.

Linker
19. travanj 2024 04:16