Osim što pleše i glumi, Channing Tatum piše knjige za djecu

 ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
U novoj ulozi

Channing Tatum napravio zaokret u karijeri kojem se nismo nadali

Nadahnuće za novu knjigu je pronašao u kćeri Everly pitajući se kako joj isplesti kosu kćeri i kako pričati s njom a da postane i ostane ‘cool‘ u njenim očima.

Nadahnuće za novu knjigu je pronašao u kćeri Everly pitajući se kako joj isplesti kosu kćeri i kako pričati s njom a da postane i ostane ‘cool‘ u njenim očima.

Znamo ga kao fantastičnog plesača iz filma "Step Up", stripera iz franšize "Magic Mike", smotanog manekena u komediji "The Lost City" te kao marinca Jacksona Briggsa u filmu "Dog", ali ne i kao dječjeg pisca. No, glumac je upravo zbog svoje manje znane spisateljske karijere nedavno gostovao na NBC-ju, u jutarnjoj emisiji "Today" i predstavio novu knjigu za klince "The One and Only Sparkella and the Big Lie" objavljenu početkom svibnja. Radi se o nastavku njegovog prvijenca iz 2021. "Sparkella" za koji ga je, baš kao i za drugu knjigu, nadahnula njegova 10-godišnja kći Everly Tatum.

Dobio ju je u bivšem braku s američkom glumicom i plesačicom, Jennom Dewan, pažljiv je i angažiran tata, a iskustvo kako podizati kćer kao samohrani otac (smatra se, naime, samohranim tatom premda dijeli skrbništvo s bivšom suprugom i o djetetu se brinu zajednički), pretočio je u dvije knjige.

image

Everly Tatum s mamom Jennom Dewan

RHTY/STARMAXINC.COM/SHUTTERSTOCK

Kada ga je voditeljica Hoda Kotb upitala pitao kakav je roditelj, odgovorio je: "Nemam pojma, stvarno ne znam. Samo se pokušavam snaći. Mislim da kao i svaki drugi roditelj, samo pokušavaš ne zabrljati dok odgajaš svoju djecu. Ali svjestan si da će se to svejedno dogoditi. Naime, kad sam doznao da ću dobiti dijete, pomislio sam: "U redu, neću biti prestrog roditelj". A kako odrastaju, stvari se mijenjaju. Počinješ shvaćati da ipak moraš postaviti granice.Tada shvatite da djeci, iako ne žele granice, one stvarno trebaju. Potrebna su im pravila i jasna struktura jer će uz njih odrastati uz manje stresa. Moja kćer i ja radije ih zovemo kućnim redom," prenosi People.

Pojasnio je da se pravila odnose na činjenicu da se tanjur nakon jela odnosi u sudoper, da odjeću treba pokupiti s poda, da se zubi moraju oprati, odnosno riječ je o normalnim, svakodnevnim stvarima.

Glumac je objasnio i što za njega znači biti samohrani roditelj. Postao je to, kaže, kada je počeo raditi na prvoj knjizi o Sparkelli, djevojčici za koju ga je nadahnula njegova mala mudrica, Everly.

"Bio sam prilično nervozan zato što imam kćer. Gledao sam YouTube tutoriale kako da joj ispletem kosu. Nisam htio biti tata koji će ju dovesti u školu, a da izgleda kao da se taj tren probudila. Nisam znao ni kako treba razgovarati s djevojčicom pa sam unaprijed smišljao kako ću to izvesti. Dakle, oboje knjige nastale su iz svega toga."

Otkrio je da njegova curka obožava Taylor Swift stoga će ju odvesti na njen koncert i da se bavi irskim plesom.

"Ona jednostavno voli sve što uključuje riječ čaroban, vile, vilenjake - a kad pogledate na YouTube, ilustracije za irsku glazbu uglavnom su vile, pa mislim da je tako nastao njen interes za taj ples. Najprije se zainteresirala za keltsku glazbu. Sada, pak, oboje plešemo (keltski) irski ples, nakon što smo odslušali sve na tu temu u posljednje dvije godine," rekao je.

Kako su brojni očevi kćeri njegove knjige jedva dočekali, "Sparkella" će dobiti filmsku verziju, a na isti način će i drugu knjigu "prebaciti" na veliko platno, javlja Entertainment Weekly. Obje bi mogle dobiti i animiranu adaptaciju za televiziju. Druga je posebno zanimljiva jer je u njoj otkrio kako se on nosi s dječjim lažima. I što napravio kada je uhvatio svoje dijete u laži.

"Najveći je problem što misle da će biti u nevolji. Bolje je odmah pokazati da ste ih prozreli čim počnu s tim, kada laži još nisu toliko velike, jer će postati veće. Zato svojoj Evie govorim: ‘Nećeš imati problema sa mnom. Neću se ljutiti na tebe. Znaš što si pogriješila‘. Sve dok razumije da lagati nije u redu i želi to ispraviti i ispričati se, to je prihvatljivo" rekao je angažirani tata. To ne znači da tolerira laži, ali ako uplaši kćer prestrogom kaznom, udaljit će ju od sebe, a problem s lažima bit će sve gori, savjetuje glumac.

Linker
26. travanj 2024 23:41