Ponosna Britanka

Catherine Zeta-Jones tuguje za kraljicom: ‘Osjećam kao da je mali komadić mene nestao‘

Glumica koja već godinama živi u SAD-u, potječe iz Walesa, a svoje korijene nikad nije zaboravila.

Jedna od najpoznatijih Britanki koja je "na radu" u Sjedinjenim Američkim Državama, definitivno je glumica Catherine Zeta-Jones. Rođena Velšanka, proslavila se u legendarnim britanskim serijama, a onda su je karijera i ljubav odveli preko bare. No Catherine je ostala iznimno povezana sa svojom obitelji i zemljom iz koje potječe, što je ponovno potvrdila i sada, nakon tužne vijesti o smrti britanske kraljice Elizabete II.

Holivudska zvijezda potpuno se otvorila u razgovoru s novinarima u sklopu Disney D23 Expo-a, gdje je povukla paralelu s likovima princeza i time što njoj pokojna kraljica predstavlja u životu. Glumica je novinarima otkrila da se konstantno čuje s obitelji u Walesu te da osjeća veliki gubitak nakon smrti kraljice.

image

Catherine Zeta-Jones često je izražavala privrženost kraljici na razne načine

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

"Veliki sam rojalist, volim kraljevsku obitelj i ono što rade za našu zemlju. Kao djevojka koja je odrasla u Walesu, u Britaniji u sklopu Ujedinjenog Kraljevstva, imala sam majku koja je bila najjača i najsigurnija osoba s kojom sam mogla biti, ali isto tako imala sam kraljicu", rekla je Catherine Zeta-Jones za PR novinsku agenciju.

"I ne mislim da je bila samo kraljica koja sjedi na prijestolju, nalazimo se u Disneyu gdje su kraljice i princeze glavna tema, ali žena je bila prava inspiracija. Sada sam u zemlji koja nikad nije imala žensku figuru na vlasti, moći i poštovanja. Ona će mi jako nedostajati", objasnila je glumica što njoj osobno predstavlja kraljica.

image

Catherine Zeta-Jones s navijačkom kapom rodnog Walesa

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

No emotivna Catherine nije tu stala, novinarima je otkrila kako izgleda njena komunikacija s obitelji posljednjih dana. "Stalno sam zvala mamu preko FaceTimea i govorila: ‘Osjećaš li i ti isto što i ja?‘ i ona bi mi rekla: ‘Da...‘ Ne znam je li to zato što sam Britanka, ali osjećam kao da je mali komadić mene nestao", nastavila je.

Svoju refleksiju o kraljici i tome koliko je ona oblikovala njen život, Zeta-Jones završila je pogledom u budućnost. "Za vrijeme svog života više neću doživjeti da imam kraljicu, to je bio čudan osjećaj. Osjećala sam veliku čežnju za domom, vrlo sam ponosna na svoje nasljeđe", zaključila je glumica i dodala da vjeruje kako će kralj Charles također napraviti izvrstan posao, sada kad je ‘predana palica‘.

Dan nakon vijesti o smrti krlajice Elizabete glumica je na svom Instagram profilu objavila dirljiv oproštaj sa ženom koja joj je mnogo značila. Uz tri portreta iz mladosti Elizabete II. Zeta-Jones posvetila joj je nježne riječi."Najdraže Vaše Visočanstvo kraljice Elizabeta, uvijek ste bili i uvijek ćete biti u mom poniznom srcu koje se danas slomilo. Naša nacija vas pozdravlja. Hvala, Bože čuvaj kraljicu. Živio kralj", napisala je Catherine Zeta-Jones.

Linker
19. travanj 2024 07:20