GLUMICA OTKRIVA

Brooke Shields o odnosu s majkom: ‘Ona nije imala dečke, bila je zaljubljena u mene‘

Glumica je s Drew Barrymore razgovarala o kompleksnom odnosu s pokojnom majkom Terri, te otkrila što njezine kćeri misle o kontroverznim projektima u kojima je sudjelovala.

Gostujući u emisiji "The Drew Barrymore Show" američka glumica Brooke Shields se u razgovoru s voditeljicom Drew Barrymore prisjetila odrastanja i neobičnog odnosa s pokojnom majkom Terri Shields. Voditeljica Barrymore u razgovoru se prisjetila svoje majke i menadžerice Jaid Barrymore te čudnih situacija koje je s njom doživjela. "Moja mama je izlazila s mojim dečkima. Jesi li ikada imala tu čudnu situaciju sa svojom mamom?" upitala je Barrymore.

Shields je objasnila kako ja njezina majka bila gotovo zaljubljena u nju te ju nije zanimalo izlaženje s muškarcima jer je bila fokusirana na izgradnju kćerine karijere. "Ja sam joj bila glavni fokus. Obje smo bili odsječene od svoje seksualnosti", nastavila je glumica. "Trebala sam ostati djevica, a ona Terri Terrific", rekla je Shields.

Kasnije je tijekom emisije Barrymore istaknula kako su Brooke i majka Terri često sjedile zajedno za vrijeme intervjua što je glumica objasnila majčinom željom da ju zaštiti. "Bilo je: ‘Nitko te neće uhvatiti. Ja ću biti tamo. Ja sam prva tamo. Moja si. Neću te dati nekome", objasnila je Shields, dodajući da je to učinjeno "pod krinkom zaštite, ali mislim da je to bilo više vlasništvo i strah."

U Hulu dokumentarcu, “Pretty Baby: Brooke Shields”, glumica je otvoreno govorila o iskorištavanju i seksualizaciji koju je doživjela kao dječja zvijezda, uključujući to da joj je majka dopustila da pozira gola za Playboy kada je imala samo 10 godina i glumi dječju prostitutku u filmu "Pretty Baby" iz 1978. godine. Shields se u intervjuu za The Sunday Times prisjetila kako su njezine kćeri bile zgrožene te nazvale taj film dječjom pornografijom. Glumica je također otkrila kako joj je bilo teško s kćerima razgovarati o djetinjstvu i kako im nije mogla dati razlog zašto joj je njihova baka dopustila da radi sve te projekte.

"Mislim, mogla bih reći: ‘Oh, bilo je to tada takvo vrijeme’ ili ‘Oh, to je bila umjetnost’”, objasnila je Shields. "Ali ne znam zašto je mislila da je to u redu. Ne znam." Usprkos svemu, glumica i nakon desetljeća od smrti majke ima potrebu zaštiti ju. "To je urođeno kad si jedino dijete samohrane majke. Sve što želiš je voljeti svoje roditelje i zadržati ih živima zauvijek", zaključila je.

Linker
19. travanj 2024 12:29