Bitka traje

Britney Spears prvi put progovorila o agoniji pod skrbništvom oca: ‘Ubili su me‘

U audio snmci objavljenoj i ubrzo maknutoj s njezinog You Tube kanala, slavna pjevačica najviše je okrivila majku koja je dozvolila da ju otac više od desetljeća zlostavlja i prisilno hospitalizira.

Nakon što joj je nakon duge glazbene pauze ovih dana izašla pjesma Hold Me Closer, duet s Eltonom Johnom u kojem su inkorporirana tri njegova hita Tiny Dancer, The One i Don‘t Go Breaking My Heart, američka pop diva Britney Spears odlučila je otvoriti dušu. U nedjelju je na svom You Tube kanalu pustila snimku dugu 22 minute u kojoj je pokušala objasniti u kakvom se stanju nalazila punih trinaest godina koliko je bila pod skrbništvom svog oca, što je sudski ukinuto krajem prošle godine. Snimka je nakon sat vremena uklonjena no veliki dio njezinih obožavatelj uspio je čuti na koji ju je način zlostavljala njezina obitelj.

Spears je skrbništvo opisala kao "kaznu" njezina oca Jamieja Spearsa, inače građevinskog poduzetnika, a tvrdi da je najveću pomoć imao od njezine majke. Uvjerena je da je sve bilo unaprijed isplanirano objašnjavajući da je monstruoznu ideju o kontroli nad njom njezinom ocu predstavila jedna žena, a po svemu sudeći čini se da je aludirala na Lou M. Taylor, svoju bivšu poslovnu menadžericu i blisku suradnicu njezina oca.

image

Roditelji pop dive, Lynne i Jamie Spears

FRANCIS SPECKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Novi udarac pohlepnog oca Britney Spears: Ne preže ni pred čime kako bi joj se osvetio

“Doslovno su me ubili. Osjećala sam se potpuno odbačeno od svoje obitelji‘‘, dodala je pjevačica koja je u cijeloj priči više ljuta na majku Lynne Spears koja joj u tom užasu nije pomogla.

Otac je kontrolirao sve aspekte njezina života od privatnog, poslovnog do onog financijskog što je bio vjerojatno i razlog zašto je zatražio skrbništvo nad kćeri koja je 2007. doživjela živčani slom. Tada ju je u auto hitne pomoći prisilno ugurala majka zajedno sa svoje dvije prijateljice.

Pjevačica tvrdi da je, kada su je prvi put roditelji hospitalizirali, bila potpuno trijezna. "U mom tijelu nije bilo droge, alkohola, apsolutno ničega. To je bilo čisto zlostavljanje", rekla je.

“Mislim da je glavna stvar koje se sjećam kad je sve počelo bila - tatina kontrola. Oduvijek je volio kontrolirati sve što radim", dodala je.

Otkrila je i razlog zašto je 2019. otkazala nastup u Las Vegasu. Otac ju je prisilno hospitalizirao jer je odbila izvesti neke pokrete iz plesne koreografije na probama za nastup, a za javnost je morala izjaviti kako koncertne nastupe otkazuje zbog bolesti oca.

Uglavnom, skoro za svaki njezin ‘‘neposluh‘‘, od oca je dobivala prijetnje da će završiti u psihijatarskoj ustanovi ili na sudu. A osvrnula se i na svoje ne tako rijetke boravke u raznim psihijatarskim ustanovama u sobama bez vrata i trunke privatnosti.

Čitajte i: Bajke su stvarne! Britney Spears dopustila javnosti da zaviri u njeno vjenčanje iz snova

Nakon što je progovorila o okrutnosti svoje obitelji, ubrzo je stigao i kratak odgovor njezine majke.

Na svojim društvenim mrežama uz fotografiju sebe i kćeri u doba njezine najveće popularnosti objavila je: ‘‘Britney, cijeli tvoj život trudila sam se podržati tvoje snove i želje! Dala sam sve od sebe da te izvučem iz nevolja! Nikad ti nisam i neću okrenuti leđa! Zbog tvojih nebrojenih odbijanja mojih poziva osjećam se beznadno! Sve sam pokušala. Jako te volim, ali ovaj razgovor je samo za tebe i mene, oči u oči, nasamo."

Lynn Spears trenutno tuži vlastitu kćer za podmirenje 650 tisuća dolara sudskih troškova za parnicu o skrbništvu koju je zajedno sa suprugom izgubila.

Linker
18. travanj 2024 06:03