EMOTIVNI POVRATAK

Brendan Fraser u Londonu briznuo u plač, a publika mu je pljeskala čak pet minuta

Nakon emotivne premijere filma ‘Kit‘ u Veneciji, koja je označila glumčev veliki povratak na scenu, londonska publika ponovno mu je izmamila suze gromoglasnim pljeskom.

Mjesec dana nakon što je zaplakao na Venecijanskom festivalu, Brendana Frasera su ponovno obuzele emocije na premijeri njegovog filma Kit na London Film Festivalu.

Kit je psihološka drama o učitelju koji je zbog pretilosti prikovan za invalidska kolica, a nakon prve premijere dobio je odlične kritike. Film je označio Brendanov veliki povratak na filmska platna nakon dugogodišnje borbe s depresijom.

Fanovi su mu putem društvenih mreža pružili veliku podršku, a nakon prikazivanja Kita u Veneciji Fraser je dobio gromoglasne ovacije te je šest minuta jecao u suzama. Sličan scenarij odigrao se i u utorak u Londonu, kada ga je publika nagradila petominutnim pljeskom, a Brendan je ponovno briznuo u plač.

"Jesam li ja u Veneciji? Pet minuta ovacija za remek-djelo Brendana Frasera u Kitu. Držao je publiku na dlanu cijeli film. Srce mi se popelo u grlo", napisao je jedan od posjetitelja uz video s premijere na Twitteru.

image

Celebrities seen attending the BFI London Film Festival screening of "The Whale" at the Royal Festival Hall

Pictured: Jeanne Moore,Brendan Fraser,Image: 729896055, License: Rights-managed, Restrictions: -ALLCOUNTRY, Model Release: no, Pictured: Jeanne Moore,Brendan Fraser, Credit line: Brett D. Cove/SplashNews.com/Splash/Profimedia

BRETT D. COVE SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Emotivni Brendan na pozornici se naklonio publici, a zatim zagrlio redatelja Darrena Aronofskog i scenarista Samuela D. Huntera. Na crvenom tepihu pridružila mu se njegova djevojka Jeanne Moore, koja je blistala u glamuroznoj plavoj haljini.

Kit dolazi u kina početkom prosinca, a Brendan je za ulogu u filmu drastično promijenio izgled pomoću protetičkog odijela, koje mu je dodavalo od 22 do 136 kilograma, ovisno o sceni. Uloga usamljenog profesora, koji je prikriveni homoseksualac, prvo je Brendanovo pojavljivanje u filmu od trilera Breakout iz 2013. godine, koji je izašao jedino na DVD-u.

image

Brendan Fraser attending The Whale Premiere as part of the 66th BFI London Film Festival in Paris, France on October 11, 2022.,Image: 729820902, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Marechal Aurore/ABACA/Abaca Press/Profimedia

MARECHAL AURORE/ABACA ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Fraser je postigao svjetsku slavu zahvaljujući ulogama u filmovima Mumija i George iz džungle, a iz filmske se industrije povukao 2003. nakon što ga je seksualno zlostavljao Philip Berk, tadašnji predsjednik Hollywood Foreign Press Associationa. Nakon incidenta Brendan je pao u depresiju, a zdravlje mu se također narušilo te je imao probleme s glasnicama, koljenima i kralježnicom.

Linker
25. travanj 2024 08:13