ALBERTO TERENGHI/IPA-AGENCY NE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Njegova playlista

Brad Pitt kao DJ: Glumac voli tužne melodije, a dva benda su mu favoriti

Holivudska zvijezda je američki bend iz devedesetih nazvao najvećim bendom u rock‘n‘rollu, a britanske glazbenike usporedio s književnim velikanima.

Holivudska zvijezda je američki bend iz devedesetih nazvao najvećim bendom u rock‘n‘rollu, a britanske glazbenike usporedio s književnim velikanima.

Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice Brad Pitt već niz godina surađuje s najvećim umjetnicima filmske umjetnosti - među redateljima koji ga obožavaju su Quentin Tarantino, David Fincher i Terry Gilliam. No Pitt nije upoznat samo s tom granom umjetnosti, već godinama pokazuje da ga zanima fotografija, a sada je najavio i glumačku mirovinu kako bi se mogao fokusirati na produciranje filmova.

image

Brad Pitt ima istančan ukus u glazbu

HYPERSTAR/ALAMY/PROFIMEDIA

Uz sve Pitt je veliki glazbeni entuzijast s istančanim ukusom. Svoje omiljene bendove rado spominje u intervjuima, detaljno obrazlažući zašto su mu dobri, a s mnogima je postao i prijatelj. Njegovi favoriti su dva rock benda - britanski Radiohead te američki Soundgarden, jedna od grupa koja je obilježila grunge scenu devedesetih.

Brad se smatra tvrdim fanom Radioheada, a za njihovu glazbu ima i znalačko objašnjenje. "Ono što je vrlo bitno kod Radioheada je da su oni Kafka i Beckett naše generacije. Thom Yorke i ostatak benda su upravo to", kazao je Pitt prilikom jednog intervjua. Zatim je objasnio i čaroliju njihove glazbe.

"Ono što izlazi kroz njih, mislim da zapravo nije nešto što bi oni mogli artikulirati, ali svakako bih rekao da je ono što znamo da je istina u našem najdubljem snu. To je njihov značaj, a ovaj film gađa na istoj razini".

Međutim Brad ima još favorita u svijetu glazbe, o kojoj je pričao više u svojim starim intervjuima. Tako je sredinom devedesetih otkrio da se za ulogu u filmskom klasiku Intervju s vampirom "pumpao" melankoličnim zvukovima velikana i velikanki alter rock indie scene tog doba - Mazzy Star, Smashing Pumpkins i Blind Melon.

Na listi slušanja našao se i Soundgarden, kojeg je glumac nazvao "najvećim rock bendom svih vremena". U istom je intervjuu otkrio da je rock glazba tog desetljeća uvelike utjecala na njega. Kao najvećeg favorita istaknuo je upravo Soundgarden čije je zaštitno lice (i glas) bio ništa manje karizmatični frontmen Chris Cornell.

Pitt se s vremenom sprijateljio s Cornellom, a njihovu glazbu prvi je put čuo dok je glumio u klasiku Tonyja Scotta "Prava romansa" (True Romance), film kojeg je napisao Quentin Tarantino. Iako u filmu ima kratku ulogu, Pitt se istaknuo kao komični hašoman, pravi tarantinovski lik.

image

Prava Romansa: Pitt kaoFloyd, Michael Rapport kao Dick Ritchie, Christian Slater kao Clarence Worley, Patricia Arquette kao Alabama Whitman.

MORGAN CREEK PRODUCTIONS/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA
Linker
26. travanj 2024 09:32