slavna glumica

Borba s teškom bolešću: Bila je paralizirana, a sad će plesati sa zvijezdama

U listopadu 2018. Selma Blair otkrila je da joj je dva mjeseca ranije dijagnosticirana multipla skleroza.

Na dodjeli Emmyja 2022. Selma Blair je dobila poseban aplauz od publike dok je dodjeljivala posljednju nagradu večeri.

Tijekom televizijskog prijenosa uživo organizatori događaja iznenadili su publiku kada je Selma Blair došla na pozornicu unutar Microsoft Theatrea u Los Angelesu kako bi dodijelila posljednju nagradu večeri.

"Tako sam, tako počašćena. Hvala", rekla je Selma susprežući suze nakon što je dobila ovacije publike.

"Čast mi je što sam večeras ovdje kako bih uručila konačnu nagradu za najbolju dramsku seriju", dodala je.

Dok glumci i ekipa Successiona zaslužuju čestitke što su kući odnijeli posljednju nagradu večeri, Selmino neočekivano pojavljivanje svakako je bio poseban trenutak za gledatelje i kod kuće i uživo.

image

Selma Blair

PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA

U listopadu 2018. Blair je otkrila da joj je dva mjeseca ranije dijagnosticirana multipla skleroza. Godinama je mislila da pati od lakših bolesti ili uklještenja živca, ali dijagnoza je konačno objasnila sve njezine probleme, uključujući povremene padove, ispuštanje stvari, maglovito pamćenje i tešku pokretljivost njene lijeve strane "kao da traži upute od pokvarenog GPS-a."

Nakon teškog životnog razdoblja odlučila je podići svijest o bolesti koja utječe na mozak, leđnu moždinu i optičke živce, a 10. rujna objavila je da će se ove jeseni natjecati u 31. sezoni Plesa sa zvijezdama, zajedno s partnericom Sashom Farber.

Blair je pisala o svojim iskustvima s multiplom sklerozom u memoarima, Mean Baby: A Memoir of Growing Up, koji objavljen je u svibnju 2022.

Linker
15. travanj 2024 07:50