Lara Demarin

 MISLAV ŽABAROVIĆ
LARA DEMARIN

‘‘Bilo je teško napustiti Matiju Cveka i bend, ali o ovome sam oduvijek maštala‘‘

Perspektivna Puljanka nedavno se posvetila solo karijeri, a ljubav prema glazbi naslijedila je od obitelji. Svoju glazbenu priču započela još 2016. godine u showu ‘‘The Voice‘‘ pod palicom iskusnog mentora Tonyja Cetinskog.

Perspektivna Puljanka nedavno se posvetila solo karijeri, a ljubav prema glazbi naslijedila je od obitelji. Svoju glazbenu priču započela još 2016. godine u showu ‘‘The Voice‘‘ pod palicom iskusnog mentora Tonyja Cetinskog.

Lara Demarin svoju je glazbenu priču započela 2016. godine, premda je odmalena razvijala ljubav prema glazbi. Perspektivna Puljanka odrasla je u glazbenoj obitelji, njezini su roditelji akademski profesori glazbe, a upravo je to bio okidač zbog kojeg je i sama poželjela svoj život posvetiti upravo toj profesiji.

‘‘Moja obitelj je apsolutno zaslužna zašto sam ovdje. Mama i brat su akademski profesori glazbe, tata svirao bubnjeve i gitaru, nono bio harmonikaš. Mama je u mlađim danima svirala i pjevala na raznim pozornicama pa i u Big Bendu. Upravo to njeno iskustvo donijelo je neke zaključke kad sam se i sama htjela upustiti u te vode. Znala je što me čeka i pravilno me usmjerila u svijet glazbe‘‘, govori nam Lara kojoj je djetinjstvo danonoćno bilo ispunjeno glazbom.

‘‘Upravo zbog toga nije bilo sumnje da će na ovaj ili onaj način glazba biti dio mog životnog puta. Nakon moje izjave obitelji da želim živjeti isključivo od glazbe, u potpunosti su me podržali bez puno oklijevanja. Svjesni su izazova glazbene industrije, kao i činjenice da sam ih spremna isprobati.‘‘

Osim Lare, i njezin brat Luka također je u glazbenim vodama, a zajedno i surađuju na njezinoj novoj pjesmi ‘‘Dodir‘‘. Otkrila nam je kako je raditi s bratom, ali i kako rješavaju eventualne međusobne nesuglasice.

‘‘Brat i ja se još od malih nogu jako dobro slažemo, on je dvije godine stariji, al nikad nije nametao svoje stavove kao jedine ispravne. Mislim da se odlično nadopunjujemo, pogotovo u kreativi. Pošto je glazba dosta subjektivna, zna biti košenja ideja i znamo imati drukčiju viziju, ali uvijek uz kompromise, na koje smo spremni najviše zato što smo obitelj, dođemo do faze i završnog produkta s kojim smo oboje zadovoljni‘‘, govori mlada glazbenica koja je dosad bila prateći vokal Matije Cveka.

‘‘S Matijom sam krenula surađivati još 2018. godine na njegov poziv povodom promocije pjesme ‘‘Praviš me ludim‘‘. Tijekom svih godina naše suradnje paralelno radim i na izgradnji svoje solo karijere. Prvi solo singl izdala sam 2020. (Uz tebe). Kako je vrijeme odmicalo, a svirki, i mojih i njegovih, bilo sve više, došla sam do faze kad je postalo nemoguće jednako profesionalno i u potpunosti posvetiti se objema stranama. Koliko god mi je teško pala činjenica da moram izaći iz benda The Funkensteins, bilo je samo pitanje trenutka kad ću se odlučiti na ovaj korak. Svjesna sam što sve put solo izvođača donosi, a upravo to što sam bila dio The Funkensteinsa naučilo me što glazbena industrija zapravo jest i kako se odvijaju stvari “iza kulisa”. Koliko god je teško, a na neki način i odbojno radi kompleksnosti i raznih stvari koje ne uključuju samo glazbu i kreativu, s druge strane mi je isto toliko i privlačno i izazovno biti u toj poziciji i dokazati si što i koliko mogu. Iako, naravno, postoje faze preispitivanja samoga sebe, na kraju uvijek prevlada činjenica da me ništa ne ispunjuje ni blizu kao stvaranje i izvođenje glazbe.‘‘

Lara nam je također otkrila kako je njezina nova pjesma inspirirana stvarnim događajem, ali ne njezinim, već bratovim. ‘‘Inspiracija za pjesmu došla mu je u snu te ju je u cijelosti skladao odmah iduće jutro. Riječ je bila o emotivno turbulentnom razdoblju, 2021. godini, netom pred kraj dugogodišnje ljubavne veze prepune dvojbi, preispitivanja i bez budućnosti (prvi su stihovi pjesme "grliš me nježno, ali znam, ta je priča gotova"), a kako to obično biva, obično najteži životni trenutci potiču ono najdublje i najiskrenije u nama. Luka mi je zatim poslao demo snimku te sam odmah osjetila potrebu iznijeti njegovu iskrenu priču i emociju kroz pjesmu. Poslije smo nastavili dorađivati i usavršavati tekst i sve je oko nje teklo jako glatko. Mislim da se puno nas može pronaći u tekstu ove pjesme‘‘, kaže Lara.

image

Lara Demarin svoju glazbenu priču započela 2016. godine, a sve do nedavno bila je dio benda The Funkensteins koji nastupa uz Matiju Cveka

MARINA TUNJIĆ

Govori kako je pop s prizvucima r‘n‘b-a najviše utjecao na njezino glazbeno stvaranje, ali i da u svakom žanru nastoji naći neku inspiraciju. ‘‘Glazba koje sam najviše naslušana i na koju sam uvijek smišljala svoje koreografske nastupe po stanu je glazba Cristine Aguilere, Beyonce, Alicije Keys i Shakire. Njihovi CD-i su uvijek bili na repeatu. Kasnije su na repertoar došli Justin Timberlake, Ne-Yo, Michael Jackson i Mariah Carey. Općenito, u svakom žanru mogu naći inspiraciju, ali izgleda da je upravo pop s prizvucima r‘n‘b-a najviše utjecao na moje trenutno stvaranje i izvođenje. Inspiraciju i divljenje izazivaju mi svi izvođači koji se usude kositi aktualnim trendovima i naglasiti različitost.‘‘

Svoju glazbenu priču započela još 2016. godine u showu ‘The Voice‘ pod palicom iskusnog mentora Tonyja Cetinskog. "Na natjecanju The Voice shvatila sam definiciju i težinu glazbene industrije. Stvari ne funkcioniraju baš onako kako si mi to zamislimo, puno je tu stvari na koje treba obratiti pažnju. Od samog pojavljivanja i vlastitog identiteta, preko dobre vokalne i scenske izvedbe do estetike, marketinga i daljnjih planova. Mislim da je najbitnije iskoristiti svoju pojavu na takvom showu za svoj daljnji rad uz dobru pripremljenost za sami show pa tako i za budućnost. Upoznala sam puno glazbenika s kojima sam i dan danas u kontaktu i s kojima sam imala priliku glazbeno surađivati. S Tonijem je bilo ugodno raditi, prenio je na mene znatiželju i iskustvo ponašanja na sceni. Puno toga mi je The Voice donio, od izazova, preko nove publike, do novih prilika i ponuda za nastupe. Međutim, ništa se ne ostvaruje ako sam nisi dovoljno uporan, pa i naporan, i imaš zacrtani cilj", rekla je Lara.

Za kraj nam je otkrila planove za budućnost, a gotovo se svi, naravno, tiču glazbe. ‘‘Trenutno radim na još dvije pjesme koje će biti objavljene iduće godine, a paralelno razmišljam o novim projektima. Baš sam u nekoj kreativnoj fazi i radim punom parom jer je ovo za mene početak i želim mu se maksimalno posvetiti. Postoji i puno materijala ‘‘u ladici‘‘ koji čekaju svoj trenutak. Mislim da je najbitnije biti dosljedan svom zadanom putu, istaknuti se nečim drugačijim, u isto vrijeme se uklopiti, a opet ne ograničavati. Ono što mi je također bitno jest da ples bude uključen u moje buduće nastupe. Bavim se plesom 12 godina i oduvijek sam sanjala o koncertima s puno plesača na pozornici. Okružena sam mnogim talentiranim plesačima koji ne dobivaju dovoljni spotlight i voljela bih to, barem koliko je u mojoj moći, promijeniti. Slobodno vrijeme osim na satovima plesa, provodim u teretani, u prirodi, šetnji sa psom te na tuđim koncertima.‘‘

Linker
27. travanj 2024 22:12