Barbra Streisand

 KARL SCHOENDORFER/SHUTTERSTOCK
Nije joj omiljen

Barbra Streisand najavila odlazak: "Ne mogu živjeti u SAD-u ako Trump postane predsjednik"

U razgovoru s voditeljem Stephenom Colbertom pričala je o svojim planovima u slučaju da Donald Trump osvoji republikansku predsjedničku nominaciju i pobijedi na predsjedničkim izborima.

U razgovoru s voditeljem Stephenom Colbertom pričala je o svojim planovima u slučaju da Donald Trump osvoji republikansku predsjedničku nominaciju i pobijedi na predsjedničkim izborima.

Poslije glazbe, glume, a odnedavno i pisanja, politika je još jedno područje interesa američke ikone, Barbre Streisand. Kao i sve čemu se posvećuje, i događanja na američkoj političkoj sceni prati vrlo emotivno, posebno kada je riječ o Donaldu Trumpu i njegovoj kampanji za republikansku predsjedničku nominaciju. Budući da bivši predsjednik, koji joj baš nije drag, ima značajnu prednost nad republikanskim protukandidatima (bivšom guvernerkom Južne Karoline, Nikki Haley i guvernerom Floride, Ronom DeSantisom), nedavno je u razgovoru sa Stephenom Colbertom, voditeljem "The Late Showa" ponovno pričala o planovima što će napraviti pobijedi li Trump ove godine na predsjedničkim izborima.

Ukratko, nije oduševljena mogućnošću da Trump, kojeg je često javno kritizirala, ponovno useli u Bijelu kuću.

"Ne mogu živjeti u ovoj zemlji ako on postane predsjednik", kazala je diva koja je 2016. godine sudjelovala u kampanji Hilary Clinton. Voditelju je otkrila i gdje će preseliti, ako do selidbe dođe. "Vjerojatno će to biti Velika Britanija, volim Britaniju", istaknula je Streisand.

O tome što misli o Trumpu, otkrila je i u memoarima "My name is Barbra" objavljenim u studenom 2023., o kojima se povela riječ i u nedavnom razgovoru s Colbertom. Priznala je da je bila šokirana zbog Trumpove pobjede u Bijeloj kući. "Kada ste bolesni, ne biste otišli liječniku koji nema kvalifikacije ili iskustva u liječenju vaše bolesti. Zašto ljudi, zaboga, žele povjeriti upravljanje našom zemljom narcisu kojeg su nedostatak iskustva, nepromišljenost i očigledno zanemarivanje istine učinili potpuno nepodobnim za predsjednika?", napisala je.

Dodala je i to kako ju brine mogućnost da bi mlađa generacija mogla "oponašati tog čovjeka, koji nije pokazivao ljubaznost ili empatiju prema drugim ljudskim bićima".

Vjeruje se da je Donald Trump nadahnuo glumicu i pjevačicu za pisanje pjesme i snimanje spota "Don‘t Lie to Me" 2018., (u spotu se pojavljuje se njegova fotografija snimljena s leđa), a u razgovoru za "The Guardian" povodom objave pjesme, usporedila je očekivanja koja javnost ime prema ženama u američkoj politici i način na koji njoj mrski političar komunicira s javnošću.

"Muškarci i žene mjere se različitim mjerilima. I to me ljuti. Naravno, ne bih smjela otvoreno iskazivati svoj sud jer sam žena, a žena treba biti nježna. No kad Trump povisi glas, vrišti iz sveg glasa, to je sasvim u redu," izjavila je.

Vjeruje se kako će se i 81-godišnja legenda i ove godine angažirati u kampanji demokrata, koje godinama podržava. Razlog zbog kojeg smatra da ne bi smjela apolitično ostati po strani, opisala je u memoarima: "Umjetnici su savjest zemlje. Njihov rad otkriva odraz vremena, ponekad nas izaziva reći da vidimo što bi drugi radije ignorirali. Oni mogu dati glas onima koji nemaju glasa, tako što će progovoriti kada nitko drugi neće", zaključila je u svojoj knjizi.

Linker
28. travanj 2024 04:18