Nesretan život

Anne Heche progonile su traume iz djetinjstva, oca je optužila za seksualno zlostavljanje

Anne je u mladosti često hodala sa starijim muškarcima, primjerice s glumcem Steveom Martinom, u kojima je, čini se, tražila zamjenu za oca.

Američka glumica Anne Heche preminula je jučer nakon što su isključeni aparati koji su je držali na životu nakon teške nesreće prošlog petka u Los Angelesu. Glumica se 6. kolovoza zabila u zid svojim Mini Cooperom pri brzini 150 km u Los Angelesu, a s teškim ozljedama i opeklinama završila je u bolnici, u komi. Njena obitelj posljednjeg je dana njenog života objavila da ne vjeruju da će preživjeti te da će je održavati na životu dok liječnici ne utvrde može li donirati organe, što je bila Anneina želja.

Iako je potkraj devedesetih, zahvaljujući filmovima kao što su "Donnie Brasco", "Psiho" i "Šest dana, sedam noći", postala jedna od najvećih zvijezda Hollywooda, krhka, 165 cm visoka plavuša, koju je magazin People 1998. uvrstio među pedeset najljepših osoba na svijetu, karijeru nije nastavila putem koji su joj zacrtali holivudski producenti.

image

U filmu ‘Šest dana, sedam noći‘ s Harrisonom Fordom

©WALT DISNEY CO./COURTESY EVERE

Možda su razlog tome traume iz djetinjstva s kojima se nije znala nositi. Anne Heche je odrasla u siromašnoj pobožnoj obitelji Donalda Hechea, voditelja crkvenog zbora, koji je svako malo pokretao nove "genijalne" poslove (zbog čega su bili siromašniji od crkvenih miševa) i Nancy Prickett. Jedna sestra, Cynthia, umrla je kao beba, no tek su nakon Donaldove smrti 1983. na vidjelo izišli svi kosturi iz obiteljskog ormara.

On je, naime, bio prikriveni homoseksualac koji je danju vodio pobožan život, a noću je tražio partnere u barovima na rubu grada te je na kraju preminuo od posljedica side. Annein brat Nathan, čini se, nije mogao prevladati taj šok: stradao je u automobilskoj nesreći kad mu je bilo 18 godina. Prema policijskoj istrazi, izgubio je kontrolu nad vozilom i zabio se u stup, no Anne i danas tvrdi da je zapravo počinio samoubojstvo. Druga sestra, Abigail, upala je u pakao prostitucije, no uspjela se izvući i započela normalan život te danas u New Yorku dizajnira nakit. Treća sestra, Susan, umrla je od raka 2006., a prije smrti objavila je knjigu "Anonimnost: Tajni život jedne američke obitelji", u kojoj je opisala sve laži uz koje su odrastali. No u nečemu se njezina priča ipak razlikuje od Anneine.

image

Ellen Degeneres i Anne Heche dok su bile u vezi

HUGH THOMPSON/CAPITAL PICTURES

Nakon što se probila kao glumica - zahvaljujući tome što ju je neki agent primijetio u školskoj predstavi i omogućio joj da dobije prve uloge, Anne Heche je otkrila da je tijekom cijelog djetinjstva bila žrtva očevog seksualnog zlostavljanja. Sve je opisala u autobiografiji "Call Me Crazy" objavljenoj 2003., no njezina majka Nancy je demantirala seksualno zlostavljanje, a i sestre su tvrdile da "Anniena sjećanja ne odgovaraju istini". Ipak, nitko nije poricao da je očev tajni život traumatizirao cijelu obitelj pa je majka Nancy nakon suprugove smrti postala aktivistica u progonu homoseksualaca.

Anne je u mladosti često hodala sa starijim muškarcima, primjerice s glumcem Steveom Martinom, u kojima je, čini se, tražila zamjenu za oca. Da bi 1997. započela medijski eksponiranu vezu s televizijskom voditeljicom Ellen DeGeneres i javno otkrila da je lezbijka - ali je nakon kraja njihove ljubavi, tri godine poslije, izlazila samo s muškarcima. Od 2001. do 2007. bila je udana za kamermana Colemana Laffoona, s kojim je 2002. dobila sina Homera, a zatim je od 2008. do 2019. živjela s glumcem Jamesom Tupperom i s njim 2009. dobila sina Atlasa.

image

Automobil u kojem je Anne doživjela nesreću

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIM

Raskid s Tupperom teško joj je pao. Više nije bila zanimljiva filmskim producentima, sve je manje snimala, potrošila je većinu zarađenog novca i morala snimati podcaste da bi preživjela. A i prošlost je nije prestajala proganjati, pa je doživjela živčani slom. Jednom prilikom je satima lutala pustinjom u Kaliforniji, odjevena samo u rublje, sve dok nije naišla na kuću pokraj gradića Cantua Creek. Ženi koja je ondje živjela rekla je da je tu čeka svemirski brod pa je na kraju morala intervenirati i policija. Odveli su je na psihijatriju u obližnju bolnicu, ali su je sljedeće jutro otpustili i prepustili njezinim demonima koji joj, očito, i dalje nisu dali da normalno živi.

Linker
15. travanj 2024 19:23