Ana Rucner
 / Privatni album
Idila na pagu

Ana Rucner: Savršeno tijelo na plaži zahvaljujući navikama koje svatko može primijeniti

I Ana Rucner jedna je od onih koju je koronakriza omela u umjetničkom stvaralaštvu pa je godišnji odmor bio dulji od planiranog. A iako nam priznaje kako na ljetovanju uglavnom ljenčari, to se ne bi moglo reći za ostatak godine. Naime, malo tko je na plaži imao utrenirano tijelo kao ova Zagrepčanka.

Violončelistica Ana Rucner (37) gotovo sve nastupe ovoga ljeta morala je otkazati zbog koronakrize. Kompletnu azijsku turneju i kampanje koje je započela s kineskim menadžmentom te velik broj gostovanja po Hrvatskoj i Europi. Kaže, neće nam ni spominjati brojke koncerata, jer joj se odmah zavrti u glavi.

Silom prilike imala je više vremena za sebe

Zbog manjka angažmana više je vremena imala za sebe, pa je u svom apartmanu na otoku Pagu i u obiteljskoj kući na Braču uživala punim plućima. Tradicionalno se na Pagu sastala cijela obitelj za 14. rođendan njezina sina Dariana, koji posebno uživa kada se mama Ana i tata Vlado Kalember ponovno okupe za istim stolom.

View this post on Instagram

Sretan ti rođendan sine

A post shared by Vlado Kalember (@vladokalember) on

"On ovdje ima svoje prijatelje s kojima se godinama druži i tu mu je najljepše. Dio dana proveli smo obiteljski, a predvečer je Darian prijatelje izveo na pizzu u naš lokalni restoran. On je kao i svako dijete te dobi, ima poneku materijalnu želju, ali ono što je više od ičega želio bilo je provesti dan sa svojim roditeljima. To smo mu s velikim zadovoljstvom ispunili kao i svih prethodnih godina, i uvijek ćemo", kaže Ana.

Privatni album
Ana Rucner na paškoj plaži

Iako voli aktivan odmor, slobodne dane provodi kao prava lijenčina.

"Kupam se, plivam i popijem previše ledenih kava. Volim i sunčanje, no oduvijek sam pazila na svoju kožu i ne izlažem se suncu u doba dana kada to nije preporučljivo te uvijek imam sa sobom zaštitni faktor. Kad moja koža već dobije podlogu i boju mažem je prirodnim uljima, a najdraže mi je kokosovo jer koži daje posebno lijepu boju i istovremeno ju hrani", objašnjava violončelistica koja tijekom cijele godine pazi na prehranu, a to se posebno vidi ljeti kada se skine u kupaći kostim.

Privatni album
Ana Rucner

Samodisciplina na prvom mjestu

"Jedem sezonsko voće i povrće, dok su jutra rezervirana za smoothie. Volim kuhati razne juhe i miksati razno povrće s kuskusom, kvinojom, rižom i sličnim namirnicama. Ljeti često spremam razne salate s tunom, avokadom i raznim sirevima te jedem puno svježe ribe koju nabavljamo od lokalnih ribara. Unosim male porcije više puta dnevno. Kruh i tjesteninu jedem vrlo rijetko, ali zato meso, ribu, povrće i voće u svim kombinacijama. Kalorije ne brojim, ali sam upoznata s njihovim vrijednostima."

/ Privatni album
Ana Rucner

Trči, 'planka', vježba

No osim prehrani, vretenasto tijelo zahvaljuje i samodisciplini. Ne trebaju joj teretane i organizirani treninzi da bi imala zavidne mišiće. Ana vježba kad god i gdje god joj se pruži prilika.

"Trčim više puta tjedno tamo gdje se zateknem. Neplanirano. Važno mi je da odradim svoj trening od 20 minuta. Osim trčanja, redovito radim plank. Drag mi je jer ga mogu napraviti bilo gdje i bilo kada, bez nekih posebnih uvjeta za trening. On obuhvaća cijelo tijelo i zato je odličan. Radim ga u serijama, ništa pretenciozno, koliko izdržim - izdržim" pohvalila se.

Privatni album
Ana Rucner

Ipak, najviše je, kaže nam, utrenirana od svog violončela od kojeg se ne odvaja ni tijekom odmora.

Vježba redovito jer završava peti studijski album, na kojem radi zadnje dvije godine, a sa svojim kineskim menadžmentom virtualno surađuje i čeka mogućnost ponovnog odlaska u Aziju.

Privatni album
Ana Rucner

ČITAJTE I:

Od mesne do one s dječjom hranom: Posljednje desetljeće obilježeno je ovim najpopularnijim dijetama

Ova dijeta je novi hit u svijetu: Dozvoljen veći unos kalorija nego kod drugih, ali se neke namirnice moraju gotovo u potpunosti izbaciti

SMRŠAVJELI I PO 20 KILA! Otkrivamo kako su predsjednica Kolinda, premijer Plenković i voditeljica Barbara Kolar topili kilograme

Svijet je poludio za 'povremenim postom' pa sam ga isprobala: Bilo mi je zlo, vrtjelo mi se, ali me onda dočekalo iznenađenje

Istražili smo popularne dijete i izdvojili one koje vam neće ugroziti zdravlje

Trenerica je otkrila režim zbog kojeg je Adele drastično smršavjela: Dnevno unosila samo 1000 kalorija

Barbara Kolar otkrila tajnu savršene figure: 'Moj se život ne vrti oko toga što i koliko jedem'

'Više me ne zovite Bucka': Vitomira Lončar nikad nije izgledala bolje, otkriva tajnu novog izgleda

Linker
19. travanj 2024 21:11