promo

 MILJENKO HEGEDIĆ

Oduševit će vas ova tjestenina sa zagrebačke Trešnjevke

U ovogodišnjem projektu Startaj Hrvatska koji provode SPAR Hrvatska i Nova TV predstavili su se i Marko i Ana Antolić, brat i sestra iz Zagreba. Njihova Druid bezglutenska tjestenina posveta je prerano preminuloj majci, kojoj su htjeli ponuditi prirodnu alternativu u liječenju bolesti. Poduzetnički put strojarskog tehničara i komercijalistice započet je prije sedam godina s dobivenim poticajima iz EU fondova za male poduzetnike, no zbog kompliciranih procedura i ishođenja dozvola proizvodna faza startala je tek 2020.

Svo to vrijeme Marko i Ana istraživali su, mudro kombinirali sirovine, ne prepuštajući ništa slučaju. Cilj koji su zacrtali su postigli – stvorivši tjesteninu od prirodnih sastojaka i malo vode. Cijela je mudrost sadržana u žitaricama – kukuruzno bijelo, kukuruzno žuto i rižino brašno su bez glutena, a miješani su bez dodavanja aditiva i umjetnih bojila. Zadovoljni zbog uloženog truda Marko i Ana svoj su proizvod nazvali Druid, po drevnim keltskim mudracima koji su u pripremi jela jako poštovali prirodu.

image

promo

MILJENKO HEGEDIĆ

Brat i sestra su tijekom razvoja proizvoda imali znatnu pomoć u brojnim kušačima koji su Druide degustirali, ocjenjujući okus, izgled, sastav... Sve ih je podjednako oduševio gotovo čaroban okus proizvoda. Navikli na tjesteninu s glutenom, oduševila ih je blagost i svilenkastost na nepcu, koji dolaze od laganih sastojaka. Postupak proizvodnje je zahtjevan, provodi se u kontroliranim uvjetima – u pogonu na Trešnjevci tijesto se strojno oblikuje u penne i fusille i zatim ostavlja sušiti 14 sati. Idući dan pakira se – penne u vrećice od 400 grama, fusilli u vrećice od 250 grama. Oba proizvoda možete pronaći u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske.

image

promo

MILJENKO HEGEDIĆ

Druid tjestenina ima AOECS certifikat da je bez glutena i V certifikat, potvrdu da je prihvatljiva veganima. Prije svega je stvarana za celijakičare i osobe alergične na gluten, standardan sastojak običnih tjestenina. Djeca će je vrlo lako prihvatiti, no svakako se preporučuje svima koji vole tanjur pun dobre ‘pašte’. U Druid tjestenini, napravljenoj s umakom po vlastitoj želji, može se uživati bez imalo grižnje savjesti – brzo je gotova i lako probavljiva. Otkrivamo i trik: ne treba je prekuhati, jer je rađena bez ikakvih veziva poput jaja ili garan guma, no to samo potvrđuje njenu prirodnost.

Probajte penne i fusille Druid, koji u projektu Startaj Hrvatska mogu postati HIT proizvod 2022. godine.

Linker
06. svibanj 2024 13:58