potpuno besplatna

Previše trošim na hranu pa sam isprobala aplikaciju koja prati akcije po trgovinama

Rijetko kad pratim je li određen proizvod na akciji, što loše djeluje na moj budžet pa sam isprobala popularnu aplikaciju za kupovanje po povoljnijim cijenama. Je li korisna ili ne, otkrijte u nastavku.

Osim na račune za komunalije, najviše mjesečno trošim na hranu, a trenutna inflacija mi, kao i većini ljudi, baš i ne olakšava egzistenciju. Jesti se mora, no moram priznati da u trgovinama ne obraćam posebnu pozornost na cijenu namirnica, već kupim ono što volim i trebam bez obzira u kojoj se trgovina našla.

Iako mi na kućnu adresu svakog dana dolaze letci s akcijama u raznim trgovinama, rijetko ciljano idem u neku trgovinu zbog akcije. Ta navika loše djeluje na moj novčanik pa sam odlučila isprobati aplikaciju koja prati kada je i koji prehrambeni (i neprehrambeni) artikl na sniženju.

image

Aplikacija 33%

SCREENSHOT

Riječ je o aplikaciji "33%" koja je potpuno besplatna te se može preuzeti putem trgovine Google Play ili Appleovog App Store-a.

Stigma kupovanja po akcijskim cijenama još uvijek postoji, kako kod nas, tako i u svijetu, ali začudili biste se koliko bogatih ljudi zapravo živi po ovom principu jer znaju da je to pametan način uštede novca koji onda mogu potrošiti na nešto drugo.

Sama aplikacija vrlo je jednostavna za korištenje baš kao i njezino sučelje. Na početnoj stranici nalazi se popis proizvoda koji su na akciji određeni dan, a vrlo korisna značajka je ta što možete sami kreirati listu za kupovinu. Za sada su u aplikaciji prisutne akcijske ponude Spara, Kauflanda, Konzuma i Lidla.

image

Aplikacija ima opciju odabira kategorije proizvoda što olakšava traženje određenog artikla.

SCREENSHOT

U tim trgovinama i inače kupujem, iako ne svaki dan jer mi se ne da stalno tegliti namirnice kući. Radije odem jednom do dva put tjedno u nešto veću trgovinu pa kupim sve za narednih par dana. Jedino ono što malo češće kupujem je hrana za moje tri krasne mačke pa njihove hrane uvijek mora biti u kući.

image

U aplikciji možete kreirati listu omiljenih proizvoda i provjeriti jesu li na akciji.

SCREENSHOT

Iznenadilo me što aplikacija ima još brdo korisnih značajki kao što su lista omiljenih proizvoda za koje jednim klikom mogu provjeriti nalazi se taj proizvod na akciji te odabir kategorije proizvoda pa ne moram beskonačno skrolati kroz proizvode koji mi ne trebaju. Kategorija ima mnogo - od hrane, pića, cvijeća do dječjih proizvoda, začina, proizvoda za dom, čišćenje i slično. Dakle, pokriveno je manje-više sve.

image

Aplikacija 33%

SCREENSHOT

Koliko sam uštedjela?

Aplikaciju sam testirala tjedan dana s tim da sam u trgovinu išla dva puta. Prvi dan u mojoj košarici su se nalazili:

  • sir - 8,49 kn
  • mlijeko - 7,99 kn
  • maslac - 22,99 kn
  • ajvar - snižen s 25,99 na 20,99 kn
  • tortilje - snižene s 19,99 na 12,99 kn
  • deterdžent za pranje rublja - snižen s 49,99 na 29,99 kn

Računica: 103,44 kn

Ušteda: 32 kn

Vrlo čudno, s obzirom na da je na popisu bio deterdžent kojem cijena svake godine sve više raste pa sada litra obično iznosi i preko 50 kuna, ovisno, naravno, o proizvođaču.

Za tih par namirnica i deterdžent inače bih platila oko 135 kuna pa je ušteda od 32 kuna bila pravo iznenađenje.

image

Aplikacija 33%

SCREENSHOT

Košarica drugi dan:

  • bademovo mlijeko - sniženo s 14,99 na 10,49 kn
  • hrana za mačke (x3) - snižena s 4,99 na 3,49 kn
  • piletina - snižena s 31,99 na 17,99 kn
  • borovnice - snižene s 36,79 na 22,22 kn
  • grah - snižen s 4,99 na 3,49 (3,49 - 4,99)
  • voćni jogurt - snižen s 7,99 na 9,49 kn

Račun: 72,16 kn

Ušteda: 29 kn

Ovaj dan napravila sam prilično dobar šoping i uštedjela 30 kuna, što je odlično jer tu količinu namirnica bez akcije bih inače platila 100 kuna, a u nekim drugim trgovinama još i više, što je stvarno previše.

image

Aplikacije za uštedu olakšavaju život i maze naš novčanik.

Deposit Photos

Možda se ušteda od 60 kuna u tih tjedan dana čini malom, no meni puno znači jer sam taj novac mogla iskoristiti za kavu i gablec. Ostale namirnice kupovala sam u drugim trgovinama koji su mi bile usput na putu do i od posla. I znate kako kažu, kuna po kuna pa se nakupi kroz neko vrijeme.

Zaključak? Stvarno se isplati kupovati na akcijama, možda i više ako kupujete nešto svaki dan, više ćete osjetiti uštedu. Skinite aplikaciju i provjerite sami!

Linker
12. travanj 2024 18:06