Karijera iz ljubavi

Saša Španović: Vlasnici uvijek drame i plaču, a psi su na mini maturalcu

Više od tisuću ljubimaca tijekom sedam godina prošlo je kroz ‘ruke‘ Saše Španović koja nam je ispričala svoja iskustva u ovom jedinstvenom poslu.

Zagrepčanka Saša Španović prije sedam godina otvorila je tvrtku za čuvanje kućnih ljubimaca, iako se time bavi - oduvijek. Kaže, šetanjem i čuvanjem tuđih pasa ozbiljnije se počela baviti na studiju veterine kada joj se nametnula potreba da hobi pretoči i u formalne okvire. Sašu smo ulovili u jutarnjoj šetnji njenim kvartom, gdje je u šetnju izvela svoju "stalnu" ekipu.

Pomeranac Winnie, buldog T Rex i pridružena ekipa vrtićara druže se gotovo svaki dan. U Sašinom stanu koji je registriran za čuvanje ljubimaca u ljetnim mjesecima je gužva. Tamo su sada, osim pasa koji dolaze u vrtić - dok njihovi ljudi rade, i oni psi čiji su vlasnici na putu, a nisu ih mogli povesti sa sobom.

Kroz Pets Only prošlo je više od tisuću ljubimaca iz Zagreba. Dnevno brine za oko 50 klijenata, u čemu Saši pomaže i pet zaposlenika. Vrtić i hotel za pse i obilazak ljubimaca u njihovom domu, sve su to opcije koje ovise o tome je li klijent pas, mačaka, hrčak, zec papiga ili gmaz, a pod time misli i na zmije. Što god Zagrepčani nazvali - ljubimcem - Saša i njena ekipa čuvaju! Nitko od zaposlenika se ne boji niti jedne životinje, kaže, to je jedno od pitanja na razgovoru za posao.

Iako bi mnogi pomislili da posla ima samo ljeti, Saša nas je razuvjerila, kaže različita je vrsta posla, ali ima ga tijekom cijele godine. Njezine usluge se pojačano traže i u doba školskih praznika kako ovih ljetnih, tako i uskršnjih i božićnih.

image

Saša Španović i njena najbliža ekipa

TOMISLAV KRISTO CROPIX

"Za božićne blagdane rezerviraju nas i po pola godine unaprijed, onda se mnogi ljute jer nemamo mjesta. Ali da, posla ima cijele godine, nudimo i usluge šetanja i dnevnog čuvanja pasa, pa taman kada ti klijenti odu na more sa svojim ljubimcima, dođu nam na čuvanje oni čiji ih vlasnici ne mogu povesti sa sobom", objašnjava Saša Španović za Gloria.hr.

Kako izgleda njezin tipičan dan u ljetnom Zagrebu i kada ona stigne na godišnji, otkrila nam je u videu.

Linker
10. travanj 2024 15:14