MODNA INSPIRACIJA

Ukradite stil urbanog dandyja! Proslavljeni australski glumac naše je nadahnuće

Modni znalci proglasili su Kodija Smitha McPheeja najbolje odjevenim frajerom na Oscarima, a australski glumac više od svega obožava klasična odijela s ekstravagantnim detaljima poput perja ili dragulja.

Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu Kodi Smit- McPhee nije osvojio, no umjesto toga australski glumac u medijima je proglašen najbolje odjevenim muškarcem na dodjeli nagrada.

image

Kodi Smit-McPhee nominiran je za Oscara za ulogu u filmu 'Pasje šape'

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PR

Zvijezda filma “Šape pasje” tu je titulu zaradio zbog nebeskoplavog odijela Bottega Veneta upotpunjenog dijamantnim nakitom kuće Cartier, koji je glumac odabrao u suradnji sa stilistom Jaredom Engom.

image

Kodi Smith-McPhee na objavi nominacija za Oscare početkom ožujka u Los Angelesu

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

“Nema mnogo muškaraca koji su dovoljno hrabri odjenuti iole ekstravagantniju kreaciju. Zbog toga se divim kolegi Timothéeu Chalametu koji je uvijek drugačiji. Ljudi se moraju prestati bojati boja”, rekao je u intervjuu časopisu Vogue.

image

Bijelo odijelo savršeni je odabir za dnevne izlaske

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: MINNIE NOSI HLAČE, A MICKEY TORBU! POGLEDAJTE UNISEKS KOLEKCIJU SLAVNE DIZAJNERICE

Strah od jakih i netipičnih boja i originalnih uzoraka kod njega ne postoji, no ključni element zbog kojeg je postao nova modna ikona je ljubav prema klasičnim komadima i krojenoj odjeći općenito, točnije odijelima.

image

Australski glumac obožava klasična odijela s ekstravagantnim detaljima

UPI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Tijekom svjetske promocije filma redateljice Jane Campion, koji mu je donio desetak nominacija i nagradu Zlatni globus, Kodi je nosio Guccijevo odijelo od brokata ukrašeno perjem i nakit Tiffany, bijelo odijelo upotpunjeno bijelim modnim dodacima kuće Dior, sako s printom oblaka kuće Alexander McQueen, plavo odijelo oversized kroja kuće Louis Vuitton...

image

Kodi Smit-McPhee na crvenom tepihu ispred dvorane Dolby Theatrea

SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA

Njegov profinjeni stil odijevanja zapeo je za oko i brendu Zari pa ga je angažirala da bude zaštitno lice aktualne kolekcije elegantne odjeće. “Majka mi je uvijek govorila da moram biti elegantan pa se toga pridržavam čak i privatno”, rekao je Kodi, kojem je prije devet godina dijagnosticiran ankilozantni spondilitis, kronična reumatska bolest upale kralježaka što dovodi do ukočenosti i bolova. U njegovom slučaju, i do problema s vidom - glumac je zbog komplikacija oslijepio na lijevo oko.

image

Odijelo OppoSuits od akrila i viskoze, 599 kn, zalando.hr

ZALANDO
image

Sako od pamuka i poliestera, 899,90 kn, Mango

MANGO
image

Košulja od viskoze, 179,90 kn, Bershka

BERSHKA
image

Platnene tenisice Vans, 579 kn, Shoe-Be-Do

VANS
image


Metalna ogrlica, 79,90 kn, H&M

H&M
Linker
17. travanj 2024 21:35