hit sezone

Neki ga obožavaju, neki ga ne podnose: Evo kako nositi drzak i odvažan uzorak koji ne izlazi iz mode!

Kreacije leopard uzorka odličan su odabir za večernje izlaske, što je u skladu s naravi pravog vlasnika dotičnih šara koji je najaktivniji - noću.

Malo koji uzorak izaziva takvu polariziranost kod ljubiteljica mode kao uzorak leopardovog krzna. Jedne ga obožavaju zbog njegove atraktivnosti, druge ga iz istog razloga mrze smatrajući ga kičastim. I premda zaista jest lako skliznuti u neukus s odjećom i dodacima ovog uzorka, to ne bi trebao biti razlog zbog kojeg ga se ne bi uvrstilo u jesensku garderobu.

image

Victoria Beckham

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Aktualne kreacije od tkanina i pletiva s motivom leopardovih točaka, naime, toliko su ženstvene i elegantne da je otmjeni izgled zagarantiran - baš takav kakav su imale glumice iz zlatnog doba Hollywooda koje su taj uzorak i popularizirale.

image

Elizabeth Hurley

ANDREW PRICE/SHUTTERSTOCK

U to se vrijeme za modne kreacije upotrebljavalo pravo krzno od leoparda jer je lov na divljač u afričkoj savani bio iznimno popularan; danas je riječ o uspješnim imitacijama od umjetnih materijala, a uobičajilo se i da se uzorak printa na različite vrste tkanina. A jednostavni, klasični krojevi koje su suvremeni dizajneri odabrali za svoje kreacije smanjuju pak mogućnost pogreške pri kombiniranju jer se time leopardove točke mogu nositi od glave do pete.

Čitajte i: Tri najveća trenda obilježit će ovu jesen: Djeluju profinjeno, donose dašak starih vremena i simboliziraju mir i sigurnost

image

Kate Moss

MARTIN KARIUS/SHUTTERSTOCK

Odličan primjer za to je kolekcija Roberta Cavallija. Talijanski dizajner, koji je poznat po svom originalnom stilu, ublažio je ove sezone svoj izričaj pa leopardov uzorak više ne kombinira s jarkim bojama i krupnim cvjetnim uzorcima, već s golom kožom.

image

Etro

Etro/Shutterstock Editorial/Profimedia

Njegove kreacije su, naime, trodijelni setovi sastavljeni od sakoa, prsluka i hlača ili suknje, koji svi imaju identičan “točkasti” print i nose se zajedno bez dodatka druge boje. No, kome su takve kombinacije ipak suviše upadljive, može odjevni predmet leopard printa kombinirati s bojom konjaka, maslinastozelenom i bordo te, naravno, crnom.

image

Sportmax

SHOWBIT.COM/SHOWBIT/PROFIMEDIA

Prijedloge za shopping komada s leopard uzorkom pronađite u novom broju Glorije IN!

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
14. travanj 2024 10:57