Boje su oko nas

Modni optimizam je u zraku: Kako ovosezonski trendovi prizivaju pozitivne misli

Čini se kako nas industrija poziva u nešto veseliju modnu stvarnost, a mnogi su već prihvatili it komade koje ćemo nositi ovoga proljeća.

Ako se ikada sumnjalo u društveno-angažiranu ulogu mode, ova je industrija u posljednjih nekoliko mjeseci doista pokazala svoju vrijednost, i to ne samo u estetskom smislu. Naime, mnoge su modne kuće rapidno brzo reagirale na događanja u svijetu te pokazale podršku na razne načine, a čini se kako nas sada pozivaju na kolektivni optimizam.

Prije svega nekoliko tjedana, brojne su modne kuće lansirale svoje neodoljive kreacije na tjednima mode pa je tako, primjerice, nova kolekcija Valentina odisala žarkim bojama, slično je bilo i kod Stelle McCartney, a i naši su dizajneri također lansirali kolekcije u kojima dominiraju vibrantne boje. Brand Lei Lou by Alexandra Dojčinović tako je, primjerice, oduševio kreacijama u žarkim bojama, a kao jedan od vodećih trendova sezone vratio se na scenu color blocking.

image

Kao jedan od vodećih trendova sezone pojavio se color blocking, odnosno povezivanje komada različitih boja.

FERRUCCIO DALL‘AGLIO/SHOWBIT/PROFIMEDIA

Trendovi color blockinga i modnog optimizma ovladali su, naravno, i high-street brandovima, a njihove su kolekcije za proljeće i ljeto posebno uzbudljive. Nova se sezona, barem ako je riječ o trendovima, može nazvati prilično terapeutskom, a u nastavku donosimo nekoliko optimističnih i neodoljivih komada iz high-street ponude.

Mango

U novoj se kolekciji španjolskoga brenda može pronaći pregršt nevjerojatnih kombinacija za proljetne, ali i ljetne dane. Boje i uzorci ono su što će svakako obilježiti proljetnu kolekciju Manga, a posebno se ističu komadi u žutoj boji: kratka bunda u žutoj boji, koja je kao stvorena za prijelazno razdoblje, a odlično će se slagati s otkačenim hlačama žutog zebra printa. U svakom slučaju, kombinacija za deset!

image

Mango bunda 349 kuna i hlače 169 kuna.

PROMO/MANGO

Čitajte i: Slavne voditeljica i pjevačica u rozom modnom dvoboju: Koja zaslužuje modnu peticu?

Zara

Iako su komadi u boji bili središnji i u prošlogodišnjoj kolekciji brenda Zare, ove su ih sezone doveli na novu razinu. Među brojnim it komadima ističu se dvodijelni kompleti s uzorcima: bluza i mini suknja te bluza i kratke hlače. Ove su kombinacije kao stvorene za ležerna druženja na visokim stupnjevima, ali i za večernji izlazak. U svakom slučaju, ovakvi će nas komadi zasigurno potaknuti na pozitivne misli i optimizam.

image

Zara bluze, svaka po 299 kuna, kratke hlače 249 kuna, mini suknja 199 kuna i sako 599 kuna.

PROMO/ZARA

&Other Stories

Brand &Other Stories nedavno je lansirao nevjerojatnu kolekciju stvorenu u suradnji s korejskom dizajnericom i pobjednicom popularnog Netflixovog modnog showa "Sljedeći u modi", Minju Kim. Poznata po svojim romantičnim kreacijama u pastelnim bojama koje naprosto odišu optimizmom, Minju je kreirala nekoliko nezaobilaznih komada za švedski brend. Mnogima se posebno svidjela haljina midi kroja koja je idealna za nadolazeće ljetne dane.

image

Minjukim X &Other Stories haljina, 980 kuna.

PROMO/&OTHER STORIES
Linker
18. travanj 2024 12:14