DODATAK RAZNIM FRIZURAMA

Marame dolaze na velika vrata: Odvažite se s bojama i probijte modne granice

Apsolutni hit ovog proljeća su marame u boji koje savršeno pristaju svačijem obliku glave, a odličan su modni dodatak za lepršave proljetne kombinacije. Možete ih nositi u šetnji gradom, a prigodne su i za plaže i ležerne outfite. Izgledaju vrlo šik, a možete birati na koji način ih želite nositi.

Ovaj modni dodatak kao da nikad nije ni izašao iz mode, a sve je počelo pedesetih godina prošlog stoljeća s pin up djevojkama koje su prve počele nositi marame vezane oko glave. S mašnicama na vrhu glave možete izgledati poput Bridgette Bardot, a možete i birati look koji želite postići, ovisno o načinu na koji ih vežete. Od retro vintage izgleda, romantičarke ili izgleda country djevojke, same birate koji stil najviše pristaje vašoj osobnosti.

Možete ih jednostavno omotati oko glave, vrata, čak i oko torbice, vezati u konjski rep ili staviti kao modni dodatak ako se odlučite za pundžu. Izdvojili smo nekoliko kombinacija u kojima možete postići zanimljiv i upečatljiv look te ukrotiti kosu kada nemate vremena ukrotiti kosu i praviti frizure koje zahtjevaju puno vremena i truda.

image

Vintage vezanje marame

PEXELS

Vezanje marame u vintage stilu je vjerojatno najpopularnije, a slobodno se možete inspirirati s pin up damama iz 50-ih i 60-ih. Sve je počelo otmjenim, ali i lepršavim stilom Audrey Hepburn u klasičnom filmu iz 50-ih 'Rimski praznici'. Jednostavno rubove marame zavežite ispod brade i cijeli look upotpunite s naočalama u boji. Ovakav look obožava i manekenka Kendall Jenner koju smo često imali priliku vidjeti s maramama u vintage stilu.

Svoju omiljenu maramu u boji možete zavezati i u stilu 'country djevojke'. Rubove marame zavežite iza glave, a cijeli look upotpunite jednostavnim prirodnim make up-om koji savršeno pristaje ovom stilu.

image

Country vezanje marame

PEXELS

Ako volite vezati kosu u rep, sada možete iskoristiti i maramu kao savršen modni dodatak. Konjski rep, niski rep, o kojem god da je riječ, savršeno ga možete upotpuniti omiljenom maramom u boji.

image

Marame u repu

PEXELS

Marame u boji ne morate nositi isključivo na glavi. Možete ih nositi i na svojoj omiljenoj torbici, ako je želite učiniti upečatljivijom i zanimljivijom. Jednostavno omotajte maramu oko ručke svoje torbe, a zatim zavežite krajeve u mašnu ili čvor kako biste dobili drugačiji izgled. Vaša torba može izgledati u potpunosti drugačije samo s ovim malim sitnim detaljem.

image

Modni dodatak za torbicu

PEXELS
Linker
15. travanj 2024 22:22