VEDRAN PETEH CROPIX
MODNA PRIČA

Jelena Perić otkrila nam je tri neodoljiva looka koji će biti njezini aduti ovog ljeta

Ona je uspješna poslovna žena, jedna od prvih hrvatskih influencerica koju je u jednom trenutku pratilo više od milijun pratitelja na Instagramu koje je prvenstveno osvojila svojim beauty savjetima, s obzirom na to da je vizažistica, ali i modnim odabirima koji odišu minimalizmom i elegancijom. Upravo su takve i kombinacije koje nam je pripremila kao glavne favorite ljetne sezone. Uz razgovor o modi, Jelena nam je pričala i o poslovnim izazovima, majčinstu, ali i priznala da se - baš kao i svi - razočarala u ljubavi.

Ona je uspješna poslovna žena, jedna od prvih hrvatskih influencerica koju je u jednom trenutku pratilo više od milijun pratitelja na Instagramu koje je prvenstveno osvojila svojim beauty savjetima, s obzirom na to da je vizažistica, ali i modnim odabirima koji odišu minimalizmom i elegancijom. Upravo su takve i kombinacije koje nam je pripremila kao glavne favorite ljetne sezone. Uz razgovor o modi, Jelena nam je pričala i o poslovnim izazovima, majčinstu, ali i priznala da se - baš kao i svi - razočarala u ljubavi.

Ljeto je omiljeno godišnje doba influencerice Jelene Perić koju mnogi prate na Instagramu, a oni koji nisu "vični" društvenim mrežama mogli su je upoznati prije dvije godine u showu "Ples sa zvijezdama" u kojem je, s partnerom Markom Mrkićem, stigla do finala. Simpatična, skromna i talentirana Jelena tada je osvajala plesnim pokretima, dok svakodnevno pak oduševljava svojim modnim odabirima pa smo je - dok smo dogovarali intervju - zamolili i da nam otkrije svoja tri stylinga u kojima bi mogla provesti cijelo ljeto, od kojih su joj omiljeni statement suknja i lanena košulja. Pročitajte razgovor s influencericom u kojem nam otkriva i da će godišnji odmor provesti sa sinom Teom na Rabu, dok će s prijateljicama pokušati "ukrasti" i koji vikend diljem obale.

Kako ćete provesti ljeto?

- Pola ljeta mi je već prošlo radno, ali uskoro me čeka jedna draga svadba kojoj se veselim i na kon toga odlazim na zasluženi godišnji odmor.

Po čemu pamtite TV show "Ples sa zvijezdama"?

- Najviše po novim prijateljstvima, dobrom plesu, a ponajviše po zanimljivom i uzbudljivom televizijskom iskustvu. Osjećala sam se kao da živim u nekom filmu tri mjeseca.

Mnogi vas pamte kao vizažisticu, zašto ste se prestali baviti tim poslom?

- Oduvijek sam voljela šminku i ubrzo nakon srednje škole sam se posvetila toj karijeri, ali zbog povećanog opsega posla na društvenim mrežama prestala sam se time baviti. Sve se zapravo dogodilo vrlo prirodno i kako se u jednom trenutku nisam imala vremena maksimalno posvetiti i jednom i drugom - prevagnuo je Instagram. I danas mi se javljaju bivše klijentice i žele da se vratim make-upu, ali u bliskoj budućnosti nemam tu namjeru. Međutim, uvijek ću rado podijeliti savjete kako se našminkati.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

U jednom trenutku imali ste više od milijun pratitelja, a trenutno ste na 968 tisuća - zbog čega ste ih izgubili?

- Instagram me jednostavno pozicionirao regionalno i zapravo "zaključao" tako da više nisam "vidljiva" svojim većinskim pratiteljima koji su mahom bili Amerikanci. Prihvatila sam to kao trenutačno stanje i prebacila sam se na naše tržište. Moram priznati da mi je sada puno ljepše raditi.

Često su vas nazivali "hrvatskom Kim Kardashian", jesu li vam godile takve usporedbe?

- Te usporedbe krenule su s rastom pratitelja na Instagramu. Zapravo su me često kritizirali da je kopiram, ali to nije bio slučaj. Jednostavno smo tada imale istu boju kose i nosile sličan make-up koji je popularizirao njen vizažist Mario Dedivanovic. Njegova sam obožavateljica pa sam takvu šminku primijenjivala na sebi, kao i svaki beauty influencer u to vrijeme. Danas me te usporedbe jako smetaju jer moje zanimanje nije "hrvatska Kim Kardashan".

S obzirom da ste se na početku pozicionirali kao beauty influencerica, koja je vaša obavezna rutina?

- Razlikujem jutarnju i večernju rutinu u kojoj koristim različite proizvode, ali uvijek se držim dobre hidratantne kreme. Najvažnije mi je da mi je lice dobro hidratizirano i, naravno, ne zilazim iz kuće bez SPF-a.

A pet omiljenih make-up proizvoda?

- L‘Oreal True Match serum, MAC bronzer Give me sun, MAC olovka za obrve Pro Brow definer, Natasha Denona Hy glam korektor i YSL ruž za usne The Slim.

Kakve mirise volite?

- Volim voćne note. Najdraži parfemi su mi Little black dress, brenda Guerlain i Love, don’t be shy, brenda Kilian.

Kako biste opisali svoj stil, tko je najviše utjecao na vas?

- Rekla bih da je jednostavan, monokromatski i ovisi o raspoloženju, ali i trendovima. Moj je, ali prilagodljiv. Na mene je najviše utjecala mama, a obožavala sam pročuvati i modne časopise. Ipak, danas biram prvenstveno ono što mi se sviđa. S godinama sam naučila što mi pristaje, a što ne i svakako pazim da se osjećam ugodno.

Koja bi bila idealna modna kombinacija za svaki dan?

- Trenutačno bi to bila suknja ili široke hlače u kombinaciji s prslukom ili laganom košuljom. To je uvijek klasika, a može se nositi u bilo koje doba dana i u bilo kojoj prilici. Baš ovako kao što sam nosila na snimanju.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Koji odjevni predmeti dominiraju u vašem ormaru?

- Mislim da traperice i oversized sakoi. Kad ne znam što bih odijenula, to je uvijek dobitna kombinacija.

Što radite s odjećom koju više ne nosite?

- Poklanjam prijateljicama ili poznanicama za koje znam da im je potrebno.

Gdje najradije shoppingirate?

- Online. Prije sam obožavala hodati po dućanima, ali moram priznati da u zadnje vrijeme preferiram online shopping iz udobnosti svog kreveta.

Čiji modni stil vas oduševljava?

- Hailey Bieber je s razlogom na tronu zbog spajanja nespojivog, a opet jednostavnog. Volim jednostavnost.

Što je za vas ženstvenost?

- Stav, držanje, kultura i higijena.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Brinete li o svom zdravlju?

- Pokušavam, ali s obzirom na to da sam jako tvrdoglava, ponekad si "natrpam" leđa teretom koji ne mogu nositi pa mi se to naravno odrazi i na zdravlje. No, u principu zaista pazim. Trudim se zdravo hraniti i biti aktivna.

Kako održavate liniju?

- Aktivno sam već šest mjeseci na "intermittent fastingu", odnosno povremenom postu i to mi najviše pomaže. Moram priznati da se osjećam super na takvom režimu.

Kako biste definirali uspjeh?

- Mislim da je najvažnije biti sretan i zadovoljan sam sa sobom.

Imate li nekih neostvarenih želja?

- Naravno. I radim na tom da ih ostvarim.

Koliko vam se život promijenio od kako ste postali majka?

- Mislim da je dovoljno reći da sam se ponovo rodila. Majčinstvo je stvarno neka druga dimenzija i neminovno je da nas to promijeni. Naravno na bolje.

Kakve vrijednosti biste željeli usaditi 4-godišnjem sinu Teu?

- Da izraste u poštenog, radišnog čovjeka koji poštuje svoje, a i tuđe. Sve ostalo je na njemu.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

Živite sami sa sinom, dok je bivši partner u Italiji. Imate li njegovu podršku, koliko je teško biti samohrana majka?

- Naravno da je teško, ali ništa nije nemoguće. Dobra organizacija je pola posla, a Teov tata koristi svaki slobodan trenutak da provede s njim.

Jeste li se razočarali u ljubavi?

- Nismo li svi ponekad? Ali i dalje vjerujem u ljubav. Život bez nje je promašen život, i pri tome ne mislim samo na romantičnu ljubav, već na sve vrste.

Što je nužno za zdravu vezu?

- Zdrava komunikacija.


Pogledajte kako smo se proveli na snimanju s Jelenom Perić

Linker
21. rujan 2024 19:20